autor:

Doina  Varga

» » Sosuri

Sos de legume

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Ingrediente
2-3 ardei grasi, 4-5 rosii, 1-2 cepe, 1 dovlecel, 2-3 cartofi albi, 50 g telina, 1 pastarnac, 1-2 morcovi, o mana buna de spanac/loboda/stevie, 1 legatura patrunjel, cateva fire de marar, 2 foi de dafin, 2 linguri ketchup, 2 lingurite baza mancaruri, 3-4 linguri ulei, 2 lingurite zahar, zeama de la o jumatate de lamaie (otet), sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Se curata, se spala si se taie bucati legumele si zarzavaturile, apoi se pun la calit in ulei in ordinea urmatoare: incepeti cu morcovii, dupa 3-4 minute pastarnacul, telina, urmeaza ardeii grasi, cartofii, dovlecelul, ceapa, continuati cu rosiile, adaugati 300 ml apa clocotita si lasati sa fiarba 15 minute la foc mic cu capac.
Adaugati spanacul taiat bucati, condimentati, lasati sa se racoreasca si mixati totul cu un blender.
Puneti din nou sosul la fiert amestecand ca sa nu se prinda, adaugati zaharul, baza pentru mancaruri, zeama de lamaie si dregeti gustul de sare si piper.
Adaugati ketchup (boia), foile de dafin (cine doreste putin ardei iute tocat marunt), apoi luati vasul de pe foc si asezonati cu verdeata tocata.
Se serveste ca garnitura langa diferite preparate: fripturi, rasoluri, chiftele, perisoare fierte, etc. Eu l-am servit cu parjoale. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pui rasol cu legume si sos de marar

Pui rasol cu legume si sos de marar

Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece

12 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Salata de legume cu sos de usturoi si iaurt

Salata de legume cu sos de usturoi si iaurt

Tocam varza fideluta, ca pentru salata, o frecam cu putina sare si o stropim cu zeama de lamaie. Rosiile

3 voturi    3 comentarii
15 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    ella (Maestru bucatar):

    cel mai rapid sos si cel mai gustos...cautam un sos fara rentas(faina)si l am gasit..merge la chiftele,friptura...yammy

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2-3 ardei grasi
  • 4-5 rosii
  • 1-2 cepe
  • 1 dovlecel
  • 2-3 cartofi albi
  • 50 g telina
  • 1 pastarnac
  • 1-2 morcovi
  • o mana buna de spanac/loboda/stevie
  • 1 legatura patrunjel
  • cateva fire de marar
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri ketchup
  • 2 lingurite baza mancaruri
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 lingurite zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie (otet)
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Cum facem maioneza?