Sos de legume

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Sos de legume

Ingrediente

  • 2-3 ardei grasi
  • 4-5 rosii
  • 1-2 cepe
  • 1 dovlecel
  • 2-3 cartofi albi
  • 50 g telina
  • 1 pastarnac
  • 1-2 morcovi
  • o mana buna de spanac/loboda/stevie
  • 1 legatura patrunjel
  • cateva fire de marar
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri ketchup
  • 2 lingurite baza mancaruri
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 lingurite zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie (otet)
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Se curata, se spala si se taie bucati legumele si zarzavaturile, apoi se pun la calit in ulei in ordinea urmatoare: incepeti cu morcovii, dupa 3-4 minute pastarnacul, telina, urmeaza ardeii grasi, cartofii, dovlecelul, ceapa, continuati cu rosiile, adaugati 300 ml apa clocotita si lasati sa fiarba 15 minute la foc mic cu capac.

Adaugati spanacul taiat bucati, condimentati, lasati sa se racoreasca si mixati totul cu un blender.

Puneti din nou sosul la fiert amestecand ca sa nu se prinda, adaugati zaharul, baza pentru mancaruri, zeama de lamaie si dregeti gustul de sare si piper.

Adaugati ketchup (boia), foile de dafin (cine doreste putin ardei iute tocat marunt), apoi luati vasul de pe foc si asezonati cu verdeata tocata.

Se serveste ca garnitura langa diferite preparate: fripturi, rasoluri, chiftele, perisoare fierte, etc. Eu l-am servit cu parjoale. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise