Merele, curatate de coaja, rase prin razatoarea cu gauri mari sau taiate in felii de 1 cm grosime, se fierb 10 minute intr-o cratita cu 1/4 l apa sau supa de oase sau de zarzavat. Se pun un virf de lingurita cu sare sau 1/2 lingurita Vegeta si o frunza de telina. Cind merele sint fierte, se adauga faina amestecata cu smintina si 2 linguri cu apa rece, lasindu-se sa fiarba 2-3 clocote. Daca este prea gros, se dilueaza pina cind devine ca o smintina subtire. Dupa ce cratita se ia de pe foc, se adauga untul proaspat si patrunjel taiat marunt. Cine doreste mai acru, adauga citeva picaturi de lamiie si o lingurita cu zahar care-i va da gust placut. Se serveste cu rasol de pasare, vaca, vitel, cu limba fiarta, ficat prajit natur, snitele, friptura inabusita, toate asociate cu piure de cartofi

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii