autor:

Fara foto

» » Sosuri

SOS DE PATRUNJEL

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
50 g unt, 2 catei de usturoi, zdrobiti (optional), 50 g faina, 3 lingurite patrunjel, proaspat, tocat, 450 ml lapte, 150 ml frisca nebatuta, cu 12-15% grasime (optional)

Dificultate: Medie Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Topiti untul intr-o tigaie. Daca folositi usturoi, adaugati-l in tigaie si caliti 1 min.Turnati faina si caliti 30 secunde, amestecand continuu.
Adaugati patrunjelul tocat, apoi turnati treptat laptele, amestecand si batand bine dupa fiecare adaos.

Aduceti la temperatura de fierbere, amestecand continuu, pana cand sosul s-a ingrosat. Incorporati, amestecand frisca nebatuta (daca folositi) si asezonati. Incalziti putin sosul, dar nu lasati sa fiarba. Serviti imediat.
Daca nu servit imediat, acoperiti suprafata cu hartie pergament umezita, pentru a impiedica formarea pojghitei. Daca sosul se ingroasa dupa reincalzire, subtiati cu putin lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "SOS DE PATRUNJEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Scoateti pieptul de rata din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l gati. Crestati pielea

24 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de somn cu sos de patrunjel

Chiftelute de somn cu sos de patrunjel

1. Se fierb cartofii in apa cu sare timp de 15 minute, pana devin moi.Dupa ce s-au fiert, se scurg,

4 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 2 catei de usturoi
  • zdrobiti (optional)
  • 50 g faina
  • 3 lingurite patrunjel
  • proaspat
  • tocat
  • 450 ml lapte
  • 150 ml frisca nebatuta
  • cu 12-15% grasime (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Crema de usturoi