autor:

Fara foto

» » Sosuri

SOS DE PATRUNJEL

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
50 g unt, 2 catei de usturoi, zdrobiti (optional), 50 g faina, 3 lingurite patrunjel, proaspat, tocat, 450 ml lapte, 150 ml frisca nebatuta, cu 12-15% grasime (optional)

Dificultate: Medie Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Topiti untul intr-o tigaie. Daca folositi usturoi, adaugati-l in tigaie si caliti 1 min.Turnati faina si caliti 30 secunde, amestecand continuu.
Adaugati patrunjelul tocat, apoi turnati treptat laptele, amestecand si batand bine dupa fiecare adaos.

Aduceti la temperatura de fierbere, amestecand continuu, pana cand sosul s-a ingrosat. Incorporati, amestecand frisca nebatuta (daca folositi) si asezonati. Incalziti putin sosul, dar nu lasati sa fiarba. Serviti imediat.
Daca nu servit imediat, acoperiti suprafata cu hartie pergament umezita, pentru a impiedica formarea pojghitei. Daca sosul se ingroasa dupa reincalzire, subtiati cu putin lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "SOS DE PATRUNJEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonat cam o jumate

5 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Chiftelute de somn cu sos de patrunjel

Chiftelute de somn cu sos de patrunjel

1. Se fierb cartofii in apa cu sare timp de 15 minute, pana devin moi.Dupa ce s-au fiert, se scurg,

4 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 2 catei de usturoi
  • zdrobiti (optional)
  • 50 g faina
  • 3 lingurite patrunjel
  • proaspat
  • tocat
  • 450 ml lapte
  • 150 ml frisca nebatuta
  • cu 12-15% grasime (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ostropel de pui à la Ana