SOS DE PERE

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 4 portii:400 gr pere
  • 1 lamaie
  • 300 ml vin spumos
  • 50gr miere
  • 3-4 fire patrunjel verde
  • piper alb
  • boia iute.

Mod de preparare

Perele se spala,se sterg bine de apa ,apoi se taie pe lungime in 8 felii,se indeparteaza cozile si semintele apoi se pun intr-o craticioara.Peste pere se adauga mierea si vinul spumos,se stropeste totul cu zeama de lamaie,dupa care se fierb cu vasul acoperit,pe flacara mica.Dupa ce fructele s-au inmuiat,se trec printr-o sita sau se mixeaza cu ajutorul unui blender pana cand devine un piure care se condimenteaza cu piper alb.Acest sos se serveste fierbinte,alaturi de rasoluri de peste,ornat cu frunze de patrunjel si presarat cu boia iute.Acest sos se poate folosi si alaturi de prajiturelele de casa cu conditia ca boiaua si piperul sa fie inlocuite cu scortisoara ,iar patrunjelul cu frunza de menta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise