autor:

IONELA

» » Sosuri

SOS DE PERE

Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
pentru 4 portii:400 gr pere,1 lamaie,300 ml vin spumos,50gr miere,3-4 fire patrunjel verde,piper alb,boia iute.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

6 voturi

Mod de preparare

Perele se spala,se sterg bine de apa ,apoi se taie pe lungime in 8 felii,se indeparteaza cozile si semintele apoi se pun intr-o craticioara.Peste pere se adauga mierea si vinul spumos,se stropeste totul cu zeama de lamaie,dupa care se fierb cu vasul acoperit,pe flacara mica.Dupa ce fructele s-au inmuiat,se trec printr-o sita sau se mixeaza cu ajutorul unui blender pana cand devine un piure care se condimenteaza cu piper alb.Acest sos se serveste fierbinte,alaturi de rasoluri de peste,ornat cu frunze de patrunjel si presarat cu boia iute.Acest sos se poate folosi si alaturi de prajiturelele de casa cu conditia ca boiaua si piperul sa fie inlocuite cu scortisoara ,iar patrunjelul cu frunza de menta
Daca ti-a placut reteta noastra "SOS DE PERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pere in sos de vin

Pere in sos de vin

Spalam perele, le decojim si unde sunt patate le taiem. Intr-un vas mai inalt punem vinul impreuna

6 voturi    11 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Brownies cu pere in sos de vin

Brownies cu pere in sos de vin

Brownies: Ciocolata si untul se pun pe foc si se topesc. Nu se lasa prea mult, doar sa se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

6 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 portii:400 gr pere,1 lamaie,300 ml vin spumos,50gr miere,3-4 fire patrunjel verde,piper alb,boia iute.

Raporteaza reteta

Retete
de IONELA
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

7 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
SALATA DE FRUCTE

SALATA DE FRUCTE

Fructele se spala, apoi se taie marunt, se pun intr-un castron, se adauga siropul de capsuni, se

44 voturi    16 comentarii
30 min
Salate de fructe
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Pesto de leurda