sos de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg rosii
  • 50 g unt
  • 1/2 lingura faina
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • smantana

Mod de preparare

Rosiile spalate si taiate in doua se fierb acoperite cu 1/2 ceasca de apa. Se trec prin sita si se zdrobesc bine, scotand toata pulpa. Se topeste untul. Se adauga faina, se amesteca fara sa se rumeneasca. Se toarna zeama de rosii, sarea, piperul, zaharul si se amesteca bine, sa nu se faca cocoloase. Se dau cateva clocote. Acest sos se poate indulci sau acri dupa gust. Se mai poate adauga 100 g smantana amestecata in sosul fierbinte, fara a mai lasa sa fiarba sosul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise