Autor:
raluka (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 24 iulie 2011
Ingrediente
4 rosii para mai mari, 2,3 linguri de ulei de masline extra virgin, un sfert de lingurita de sare
Dificultate: Redusa | Timp: 5 min
Mod de preparare
Acest sos de rosii este specific tarilor mediterráneene.Chiar daca se numeste sos de rosii,eu cred ca ingredientul principal este uleiul de masline extra virgin care ii da o aroma deosebita.Se foloseste in special pentru sandwich-uri sau pur si simplu cu paine prajita.Se spala rosiile,se taie pe jumatate,apoi in parti mai micute si se zdrobesc cu
blender-ul cateva secunde(sau prin masina de tocat).Se adauga sarea,uleiul de masline si se amesteca usor cu o lingura pana se incorporeaza tot uleiul.Asa de simplu.Se pastraza la frigider.POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii cu ulei de masline" nu uita sa-i faci un
review
Frunzele de praz le spalam foarte bine si le taiem in felii. Punem uleiul la incins apoi adaugam
4 voturi
1 comentariu
20 min
Se pun intr-un vas uleiul,zaharul sau mierea de albine , otetul de mere,otetul balsamic,otetul din
10 voturi
6 comentarii
20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate