Sos de rosii pentru spaghetti sau pizza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Sos de rosii pentru spaghetti sau pizza

Ingrediente

  • 4 rosii mari
  • 2 cepi mari taiati solzi
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 4-5 linguri bulion de rosii
  • busuioc uscat sau proaspat
  • oregano uscat
  • putin ardei de chile maruntit
  • 2 pahare de apa calda.

Mod de preparare

Intr-o tigaie adinca se incalzeste uleiul de masline se adauca ceapa si se prajeste putin pina devine sticloasa se adauga usturoiul,si imediat se adauga si rosiile taiate sferturi se presoara putina sare groasa si se acopera cu un capac.Se lasa sa fiarba si se face focul mai mic se adauga bulionul,mirodeniile si la urma apa. Se acopera cu capacul si la foc potrivit si se lasa pina scade din lichid si sosul este mai compact.Se da la gust se poate adauga si o lingura de zahar la nevoie.Se poate mentine citeva zile in frigider intr-un borcan inchis ermetic.

Este un sos gustos si foarte bun la paste si la pizza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise