autor:

autor

» » Sosuri

Sos de spaghete condimentat

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 linguri ulei de masline, 3-4 catei usturoi, o cutie ciuperci, 7-10 masline verzi, , 750 gr. de carne tocata foarte fin (preferabil de vita) condimente: dafin, busuioc sau oregano, rosmarin,sare, piper o lingurita zahar, 3 linguri de bulion, 350-500 gr. suc de rosii, 75 gr. unt, 1 ou crud, 1 pachet spaghete

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Se pune uleiul de masline intr-o cratita si se incinge. Cind este incins bine, se pun cateii de usturoi, pisati in prealabil, in uleiul incins si se lasa sa se "aureasca" un pic uleiul. In acest fel, uleiul va capata un puternic miros de usturoi si va pierde mirosul puternic de masline.
Dupa circa 3-5 minute, se pune, impreuna cu uleiul si usturoiul, carnea de vita tocata.
Se adauga sarea, piperul si celelalte condimente: o foaie de dafin, busuioc proaspat tocat sau uscat, oregano, si foarte putin rosmarin, deoarece are o aroma foarte puternica.
Se amesteca incontinuu cu lingura de lemn, astfel incat carnea sa se rumeneasca bine aproximativ 15 minute. Se pun ciupercile tocate nu foarte marunt si maslinele, taiate felii. Se amesteca 10 minute, apoi se incorporeaza bulionul si sucul de rosii. Se adauga si zaharul, se amesteca incontinuu pina se incorporeaza sucul de rosii si zaharul, se da focul incet, apoi se acopera cratita cu capacul si se lasa sa scada 30 de minute. Separat, se fierb spaghetele cu untul.
Dupa ce au fiert, se strecoara si apoi se pun intr-un castron. Se sparge un ou crud si se amesteca bine
Se asaza spaghetele in forma de cerc pe o farfurie mare, se pune sosul, se presara parmezan proaspat ras, patrunjel verde tocat foarte fin si se decoreaza cu o frunza de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de spaghete condimentat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Chiftelutele lui Alex

Chiftelutele lui Alex

Pieptul de pui fara pielita se toaca marunt si se amesteca apoi cu morcovul si ceapa date pe razatoarea

7 voturi    7 comentarii
1h
Sosuri
Ulei de masline cu mirodenii

Ulei de masline cu mirodenii

Frunzele de busuioc sau de rozmarin se spala si se despart de pe ramura. Se toarna ulei de masline

6 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei usturoi
  • o cutie ciuperci
  • 7-10 masline verzi
  • 750 gr. de carne tocata foarte fin (preferabil de vita) condimente: dafin
  • busuioc sau oregano
  • rosmarin,sare
  • piper o lingurita zahar
  • 3 linguri de bulion
  • 350-500 gr. suc de rosii
  • 75 gr. unt
  • 1 ou crud
  • 1 pachet spaghete

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos de paste cu ardei si ton