autor:

Doina  Varga

» » Sosuri

Sos de stafide aurii

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
50 g stafide aurii, 50 ml lapte, 1 cub/lingurita concentrat ciuperci, 1 felie branza topita/cascaval, 1 lingurita faina, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita unt, 1 lingurita mustar, 1 lingurita seminte de susan, 2 lingurite otet, 3-4 foi de dafin, sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti intr-o craticioara uleiul de masline, untul, stafidele, concentratul, condimentele apoi asezati craticioara pe flacara mica a aragazului. Dupa ce se topeste untul, adaugati branza topita/cascavalul, laptele si amestecati cu un tel pana incepe sa fiarba. Adaugati faina desfacuta in putina apa si amestecati pana se leaga sosul. Adaugati mustarul si omogenizati sosul.
Se serveste langa diferite preparate: fripturi, gratare, rulouri, cartofi, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de stafide aurii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pasta de masline cu ierburi aromate

Pasta de masline cu ierburi aromate

Frunzele de praz le spalam foarte bine si le taiem in felii. Punem uleiul la incins apoi adaugam

4 voturi    1 comentariu
20 min
Sosuri
Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita

Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita

Se incinge uleiul de masline intr-o oala de fiert subpresiune si se caleste 3-4 minute carne de vita

8 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Multumesc mult de aprecieri.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Delicios

  • Fara foto

    Tea , 03 martie 2010

    Delicios

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Delicios si foarte aromat*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

1 vot

Ingrediente

  • 50 g stafide aurii
  • 50 ml lapte
  • 1 cub/lingurita concentrat ciuperci
  • 1 felie branza topita/cascaval
  • 1 lingurita faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 2 lingurite otet
  • 3-4 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Multumesc mult de aprecieri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Iaurt