autor:

Doina  Varga

» » Sosuri

Sos de stafide aurii

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
50 g stafide aurii, 50 ml lapte, 1 cub/lingurita concentrat ciuperci, 1 felie branza topita/cascaval, 1 lingurita faina, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita unt, 1 lingurita mustar, 1 lingurita seminte de susan, 2 lingurite otet, 3-4 foi de dafin, sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti intr-o craticioara uleiul de masline, untul, stafidele, concentratul, condimentele apoi asezati craticioara pe flacara mica a aragazului. Dupa ce se topeste untul, adaugati branza topita/cascavalul, laptele si amestecati cu un tel pana incepe sa fiarba. Adaugati faina desfacuta in putina apa si amestecati pana se leaga sosul. Adaugati mustarul si omogenizati sosul.
Se serveste langa diferite preparate: fripturi, gratare, rulouri, cartofi, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de stafide aurii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Multumesc mult de aprecieri.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Delicios

  • Tea , 03 martie 2010

    Delicios

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Delicios si foarte aromat*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

1 vot

Ingrediente

  • 50 g stafide aurii
  • 50 ml lapte
  • 1 cub/lingurita concentrat ciuperci
  • 1 felie branza topita/cascaval
  • 1 lingurita faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 2 lingurite otet
  • 3-4 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Multumesc mult de aprecieri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Otet aromat cu patru ierburi