Sosul de stafide brune este deosebit, festiv, aromat, picant, diferit de cel de stafide aurii, care este mai “bland”. Acesta este mai focos.
Puneti intr-o craticioara uleiul de masline, untul, stafidele, foile de dafin si boiaua si lasati la foc mic pana se topeste untul. Adaugati otetul, zaharul, scortisoara si vinul, tocati foarte marunt gogosarul si puneti-l in sos. Mai lasati cateva minute pe foc mic, apoi adaugati ketchup, 20 ml apa si dregeti gustul de sare, piper, cimbru, condimente pentru friptura in functie de preferintele dumneavoastra, iute, picant, dulce sau mai acrisor.
Lasati sa mai fiarba la foc foarte mic, ~5 minute, amestecand din cand in cand pana se leaga sosul si se inmoaie stafidele. Se serveste la diferite fripturi, gratare, etc. daca doriti sa obtineti un gust aparte, picant si rafinat. Garnisiti cu foile de dafin din sos, usturoi, fasiute de castraveti, peperoni.
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii