autor:

Doina  Varga

» » Sosuri

Sos de usturoi 2

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
1 capatana usturoi, 1 lamaie, 1 ou, 3-4 linguri smantana, 1 lingurita mustar, 3 linguri cu varf faina, 60 ml ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

18 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-o craticioara 20 ml ulei, faina, amestecati cu un tel micut, puneti pe flacara mica a aragazului si dupa 2-3 minute adaugati 80-100 ml apa clocotita (lapte), amestecand energic cu telul inca 2-3 minute, pana se ingroasa bine. Lasati sa se racoreasca.
Puneti intr-o cana de blender restul de ulei, galbenusul,, mustarul, sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie, usturoiul curatat si taiat bucati si faina oparita. Mixati 8-10 secunde.
Rasturnati continutul intr-un castron, adaugati smantana, dregeti gustul de sare, piper, eventual zeama de lamaie. Puteti sa-l asezonati cu putin patrunjel tocat sau frunze de ceapa verde tocate. Se serveste la cartofi fierti, conopida gratinata, gratare, fripturi, rasoluri, cu legume, oua fierte, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi 2" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Crap prajit, cu sos de usturoi

Crap prajit, cu sos de usturoi

Crapul se împarte în porţii si se sărează. Bucatile de crap se stropesc cu zeama de lamiae ca

11 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Macrou cu cartofi si sos de usturoi

Macrou cu cartofi si sos de usturoi

Bucatile de macrou se pun intr-un castron cu putina sare si se lasa sa isi traga sarea. Apoi se aseaza

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Foarte bun sosul tău de usturoi, cu întrebuinţări multiple!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    Fara faina e altfel de sos de usturoi. Acest sos e cu faina. :)

  • Fara foto

    Delia , 23 februarie 2010

    Cred ca ar fi mai interesant fara faina.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      interesant

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Foarte gustos.Delicios si pentru cartofi prajiti pai sa ii inmoi in acest sos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

18 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte bun sosul tău de usturoi, cu întrebuinţări multiple!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
salsa iute