Puneti intr-o craticioara 20 ml ulei, faina, amestecati cu un tel micut, puneti pe flacara mica a aragazului si dupa 2-3 minute adaugati 80-100 ml apa clocotita (lapte), amestecand energic cu telul inca 2-3 minute, pana se ingroasa bine. Lasati sa se racoreasca.
Puneti intr-o cana de blender restul de ulei, galbenusul,, mustarul, sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie, usturoiul curatat si taiat bucati si faina oparita. Mixati 8-10 secunde.
Rasturnati continutul intr-un castron, adaugati smantana, dregeti gustul de sare, piper, eventual zeama de lamaie. Puteti sa-l asezonati cu putin patrunjel tocat sau frunze de ceapa verde tocate. Se serveste la cartofi fierti, conopida gratinata, gratare, fripturi, rasoluri, cu legume, oua fierte, etc.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii