autor:

Doina  Varga

» » Sosuri

Sos de usturoi 2

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
1 capatana usturoi, 1 lamaie, 1 ou, 3-4 linguri smantana, 1 lingurita mustar, 3 linguri cu varf faina, 60 ml ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

18 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-o craticioara 20 ml ulei, faina, amestecati cu un tel micut, puneti pe flacara mica a aragazului si dupa 2-3 minute adaugati 80-100 ml apa clocotita (lapte), amestecand energic cu telul inca 2-3 minute, pana se ingroasa bine. Lasati sa se racoreasca.
Puneti intr-o cana de blender restul de ulei, galbenusul,, mustarul, sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie, usturoiul curatat si taiat bucati si faina oparita. Mixati 8-10 secunde.
Rasturnati continutul intr-un castron, adaugati smantana, dregeti gustul de sare, piper, eventual zeama de lamaie. Puteti sa-l asezonati cu putin patrunjel tocat sau frunze de ceapa verde tocate. Se serveste la cartofi fierti, conopida gratinata, gratare, fripturi, rasoluri, cu legume, oua fierte, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi 2" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rapid de usturoi Doina

Sos rapid de usturoi Doina

Puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul zeama de lamaie

59 voturi    17 comentarii
5 min
Sosuri
Ficat de pui cu sos de smantana si usturoi

Ficat de pui cu sos de smantana si usturoi

Se pune ulei in tigaie, se taie ceapa marunt si se caleste. Peste ceapa calita se pune ficatul

3 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Foarte bun sosul tău de usturoi, cu întrebuinţări multiple!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    Fara faina e altfel de sos de usturoi. Acest sos e cu faina. :)

  • Fara foto

    Delia , 23 februarie 2010

    Cred ca ar fi mai interesant fara faina.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      interesant

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Foarte gustos.Delicios si pentru cartofi prajiti pai sa ii inmoi in acest sos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

18 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte bun sosul tău de usturoi, cu întrebuinţări multiple!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos Ragu