autor:

iuliana tarnoveanu

» » Sosuri

Sos de usturoi

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2008

Ingrediente
1capatina de usturoi, sare, 2linguri paste de tomate, apa fiarta

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se curata usturoiul, se piseaza cu un praf de sare, se pune pasta de tomate si apoi apa fiarta. Se serveste imediat la diverse preparate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Limba rasol cu sos de usturoi

Limba rasol cu sos de usturoi

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

17 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ciuperci cu sos de rosii si usturoi la cuptor

Ciuperci cu sos de rosii si usturoi la cuptor

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pregatim o tava pentru cuptor, in care punem hartie de copt. Zdrobim

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2011

    Draga Tanti,este un sos foarte bun si sanatos .Sigur o sa-ti placa si o sa-l pregatesti pentru diverse preparate care vor fi delicioase. Poate fi folosit atit la retete cu legume cit si cu carne si peste.Succes!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2011

    Nu am facut niciodata acest sos dar sigur il voi incerca !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Merită încercat si sosul ăsta cu pastă de tomate!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

      Eu il folosesc la peste cateodata pe cel cu pasta de rosii(mai taie din gustul de peste), merita sa-l incercati.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

      Bun, bun, Iuliana.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Imi place foarte mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Cred ca e bun si cu pasta de tomate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Cred ca e bun si cu pasta de tomae.

    • ana maria lengher (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      Asta cu pasta de tomate nu am incercat. Trebuie sa fie bunicel, dar tot mujdeiul traditional il prefer :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1capatina de usturoi
  • sare
  • 2linguri paste de tomate
  • apa fiarta

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

4 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Draga Tanti,este un sos foarte bun si sanatos .Sigur o sa-ti placa si o sa-l pregatesti pentru diverse preparate care vor fi delicioase. Poate fi folosit atit la retete cu legume cit si cu carne si peste.Succes!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Pui Tandoori