autor:

Doina  Varga

» » Sosuri

Sos de usturoi cu morcovi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2010

Ingrediente
1 capatana usturoi, 1 morcov ras calit, 3 linguri faina, 50 ml ulei, 1 galbenus de ou, 3 linguri iaurt sau smantana slaba, zeama de la 1/2 lamaie, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita patrunjel tocat (uscat), sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

13 voturi

Mod de preparare

Cand calesc morcovi ca sa ingalbenesc supa, ii folosesc la un sos de usturoi inedit.
Daca nu folositi morcovul ras si calit ca sa ingalbeniti supa, il curatati, radeti si caliti in putin ulei special pentru acest sos.
Puneti intr-o craticioara 4 linguri ulei, faina, asezati-o pe foc si cand incepe sa se infierbante adaugati 100 ml apa clocotita si amestecati energic cu telul pana se desprinde de pe marginile vasului. Lasati sa se racoreasca.
Curatati si feliati usturoiul. Puneti in vasul unui blender faina oparita, morcovul calitm usturoiul feliat, galbenusul, uleiul, zeama de lamaie, sare si piper, apoi mixati 12-15 secunde.
Adaugati iaurtul sau smantana, verdeata tocata, dregeti gustul de sare si pier, omogenizati, apoi rasturnati totul intr-un castronel. Faceti deasupra cu o lingurita mici adancituri si stropiti deasupra cu uleiul de masline. Decorati cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Aripi de pui cu sos de usturoi si morcovi

Aripi de pui cu sos de usturoi si morcovi

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie.Se adauga aripile si se prajesc cate 3-4 minute pe ambele

6 voturi    7 comentarii
1h
Sosuri
Sos de stafide brune

Sos de stafide brune

Sosul de stafide brune este deosebit, festiv, aromat, picant, diferit de cel de stafide aurii, care

2 voturi    4 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 04 octombrie 2013

    interesant ,de incercat

  • Fara foto

    Popa Livia , 04 octombrie 2013

    este foarte gustos,

  • Fara foto

    Delia , 10 aprilie 2010

    Ce e asa de bun? Hai sa fim seriosi.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Foarte bun sosul asta!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Arata superb! Si ce arome!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 capatana usturoi
  • 1 morcov ras calit
  • 3 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri iaurt sau smantana slaba
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita patrunjel tocat (uscat)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Delia

Ce e asa de bun? Hai sa fim seriosi.

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Mancare De Conopida