Cand calesc morcovi ca sa ingalbenesc supa, ii folosesc la un sos de usturoi inedit.
Daca nu folositi morcovul ras si calit ca sa ingalbeniti supa, il curatati, radeti si caliti in putin ulei special pentru acest sos.
Puneti intr-o craticioara 4 linguri ulei, faina, asezati-o pe foc si cand incepe sa se infierbante adaugati 100 ml apa clocotita si amestecati energic cu telul pana se desprinde de pe marginile vasului. Lasati sa se racoreasca.
Curatati si feliati usturoiul. Puneti in vasul unui blender faina oparita, morcovul calitm usturoiul feliat, galbenusul, uleiul, zeama de lamaie, sare si piper, apoi mixati 12-15 secunde.
Adaugati iaurtul sau smantana, verdeata tocata, dregeti gustul de sare si pier, omogenizati, apoi rasturnati totul intr-un castronel. Faceti deasupra cu o lingurita mici adancituri si stropiti deasupra cu uleiul de masline. Decorati cu patrunjel verde.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii