autor:

Doina  Varga

» » Sosuri

Sos de usturoi (Sos Yoli)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2009

Ingrediente
1 capatana usturoi, 1 cartof fiert sau 2 linguri pesmet, cine vrea poate pune un galbenus, zeama de la o lamaie (sau otet, dupa gust), 2-3 lingurite mustar, sare, piper, ulei, 150 ml smantana sau iaurt, 1 varf de cutit de bicarbonat

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

37 voturi

Mod de preparare

Se zdrobeste bine cartoful fiert (sau puneti pesmet), se adauga usturoiul dat pe razatoarea mica sau tocat foarte fin, mustarul, condimentele, (galbenusul, cine vrea)bicarbonatul, stins cu otet sau zeama de lamaie.
Se freaca bine cu ulei, ca la maioneza. Apoi se adauga smantana (iaurtul), se drege bine gustul (mai acrisor sau mai sarat sau un pic dulce cu zahar), se asezoneaza cu putina verdeata tocata sau cu frunze de ceapa verde.
E delicios cu cartofi fierti in coaja sau prajiti, peste la gratar, fripturi, langa ciuperci, stevie, spanac, oua ochiuri cu carnati prajiti si muraturi.
Se poate face si in blender.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi (Sos Yoli)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Paste Cu Ton Si Masline

Paste Cu Ton Si Masline

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Puneti o tigaie la incins cu putin ulei,

11 voturi    1 comentariu
20 min
Sosuri
Chisalita

Chisalita

Prunele se spala si se scot samburii. Se dau prunele prin masina de macinat apoi se pune pasta obtinuta

8 voturi    5 comentarii
2h 10 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • husni

    husni (Chef de cuisine):

    Am facut sosul cu iaurt(sa nu fie gras), l-am facut in blender cu cartof fiert. E foarte bun!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    N-am incercat niciodata sa fac sosul de usturoi cu bicarbonat... Interesant!!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

    Multumesc. Si eu fac sosul de usturoi in mai multe feluri. Aceasta este una dintre variante.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Interesanta reteta.Am salvat-o!

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Sosul de usturoi, in special pentru peste il fac din usturoi bine zdrobit in piulita cu putina sare si apoi frecat cu ulei pana ajungem la cantitatea si consistenta dorita! Si adaug iaurt ca sa nu fie asa de tare!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Bicarbonatul face sosul mai pufos si mai are un rol: nu faci arsuri la stomac.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Si eu prepar acest sos si este foarte gustos,dar nu adaug bicarbonat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Doina, fac ceva asemanator, dar nu pun bicarbonat, oare ce rol are?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Super gustos si arata si foarte bine, felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

37 voturi

Ingrediente

  • 1 capatana usturoi
  • 1 cartof fiert sau 2 linguri pesmet
  • cine vrea poate pune un galbenus
  • zeama de la o lamaie (sau otet
  • dupa gust)
  • 2-3 lingurite mustar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 150 ml smantana sau iaurt
  • 1 varf de cutit de bicarbonat

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Raci in sos de mere
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide