Punem apa, zahărul si păstaia de vanilie într-o crăticioară și le fierbem, la foc mic, timp de 5minute din momentul în care apa clocotește.
Scoatem păstaia, o despicăm pe lungime și o punem din nou în sirop, apoi lăsăm să fiarbă până când se îngroașă și vanilia își lasă aroma.
Lasă siropul să se răcească, scoate vanilia și râcăie semințele apoi pune-le în sirop și aruncă coaja.
Spală zmeura, pune-o în vasul blenderului și toarnă siropul încet. Mixează bine și strecoară sosrul dacă vrei să obții o compoziție și mai fină. Poți servi sosul de zmeură dacă vrei la înghețată. Este o delicatesă care ne răcorește zilele toride de vară. Iar iarna ne desfată papilele gustative alături de tarte umplture cu brânzeturi proaspete.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii