Reteta postata pe: 26 iunie 2008
Ingrediente
-3 kg morcovi, -1 kg ceapa, -30 ardei grasi rosii, -4 teline mari, -5 kg rosii, -sare, -zahar, -piper
Dificultate: Medie | Timp: 4h
Mod de preparare
Spalati zarzavaturile si dati morcovii impreuna cu telina pe razatoarea mica, dupa care le puneti intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si o lingurita de sare. Separat, fierbeti (tot in apa putina) ceapa si ardeiul. Pasati foarte bine morcovii si telina, adaugati sucul de rosii, combinati totul cu piureul de ceapa si de ardei si fierbeti la foc mic, amestecand 15-20 minute. Dupa gust, adaugati sare, zahar, piper. Puneti sosul in sticle fierbinti, inchideti-le ermetic si pastrati-le la loc aerisit. Peste iarna puteti folosi acest sos la ciorbe, fripturi etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos englezesc" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi
28 voturi
17 comentarii
4h
Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand
52 voturi
7 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Zuav Elena , 13 septembrie 2013
l-am facut si eu in toamna asta,este f.bun,mai ales la iarna imi va prinde bine!