Sos englezesc

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -3 kg morcovi
  • -1 kg ceapa
  • -30 ardei grasi rosii
  • -4 teline mari
  • -5 kg rosii
  • -sare
  • -zahar
  • -piper

Mod de preparare

Spalati zarzavaturile si dati morcovii impreuna cu telina pe razatoarea mica, dupa care le puneti intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si o lingurita de sare. Separat, fierbeti (tot in apa putina) ceapa si ardeiul. Pasati foarte bine morcovii si telina, adaugati sucul de rosii, combinati totul cu piureul de ceapa si de ardei si fierbeti la foc mic, amestecand 15-20 minute. Dupa gust, adaugati sare, zahar, piper. Puneti sosul in sticle fierbinti, inchideti-le ermetic si pastrati-le la loc aerisit. Peste iarna puteti folosi acest sos la ciorbe, fripturi etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac evantai

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii
Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor