autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos genovez

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
1 crenguta de tarhon, , 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 20 g fistic, , 20 g migdale taiate marunt, , 2 galbenusuri, , zeama de la 1/2 lamaie, , 1/4 lingurita sare, , 300 ml ulei de masline, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos genovez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Crap in sos rosu cu usturoi

Crap in sos rosu cu usturoi

Incinge cuptorul la 200˚C.Aseaza crapul intr-un vas termorezistent. Intr-un vas amesteca bulionul

12 voturi    1 comentariu
45 min
Sosuri
Tahini (pasta de susan) - baza pentru halva sau hummus

Tahini (pasta de susan) - baza pentru halva sau hummus

Semintele de susan se prajesc la cuptor si se macina marunt. Se amesteca bine cu uleiul pina rezulta

5 voturi    5 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 crenguta de tarhon
  • 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 20 g fistic
  • 20 g migdale taiate marunt
  • 2 galbenusuri
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/4 lingurita sare
  • 300 ml ulei de masline
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de usturoi