autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos genovez

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
1 crenguta de tarhon, , 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 20 g fistic, , 20 g migdale taiate marunt, , 2 galbenusuri, , zeama de la 1/2 lamaie, , 1/4 lingurita sare, , 300 ml ulei de masline, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos genovez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de legume

Sos de legume

Se curata, se spala si se taie bucati legumele si zarzavaturile, apoi se pun la calit in ulei in

8 voturi    0 comentarii
40 min
Sosuri
Sos de anason

Sos de anason

Se face un mujdei din usturoi, sare, ulei si apa minerala. Mujdeiul se amesteca cu smantana, apoi

0 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 crenguta de tarhon
  • 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 20 g fistic
  • 20 g migdale taiate marunt
  • 2 galbenusuri
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/4 lingurita sare
  • 300 ml ulei de masline
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Gnocchi cu broccoli si branza albastra