autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos genovez

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
1 crenguta de tarhon, , 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 20 g fistic, , 20 g migdale taiate marunt, , 2 galbenusuri, , zeama de la 1/2 lamaie, , 1/4 lingurita sare, , 300 ml ulei de masline, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos genovez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos Beurre Blanc

Sos Beurre Blanc

Sos Beurre Blanc Punem in craticioara sau o tigaie cu margini mai inalte otetul cu vinul si cu

3 voturi    6 comentarii
30 min
Sosuri
Sote de creveti cu orez auriu

Sote de creveti cu orez auriu

1. Intr-o cratita se pune apa la fiert .Dupa ce a dat in clocot, se adauga orezul.Se lasa sa fiarba

15 voturi    9 comentarii
40 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 crenguta de tarhon
  • 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 20 g fistic
  • 20 g migdale taiate marunt
  • 2 galbenusuri
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/4 lingurita sare
  • 300 ml ulei de masline
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Muschi de porc cu sos de mustar