autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos genovez

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
1 crenguta de tarhon, , 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 20 g fistic, , 20 g migdale taiate marunt, , 2 galbenusuri, , zeama de la 1/2 lamaie, , 1/4 lingurita sare, , 300 ml ulei de masline, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos genovez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de visine

Sos de visine

Se pun visinele intr-o cratita si se acopera cu apa. Se lasa sa fiarba. Intre timp amestecam praful

3 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri
Sos de Hrean

Sos de Hrean

Intro craticioara punem grasimea la incins, adaugam faina, calim usor pana la culoare aurie, stingem

7 voturi    8 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 crenguta de tarhon
  • 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 20 g fistic
  • 20 g migdale taiate marunt
  • 2 galbenusuri
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/4 lingurita sare
  • 300 ml ulei de masline
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Lapte covăsât(iaurt de casă)