autor:

autor

» » Sosuri

Sos Mornay

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
doua linguri de unt, doua linguri de faina, trei cani cu lapte, 150 g schvaitzer ras, sare, piper, nucsoara

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a inceta de a amesteca sosul. Consistenta dorita este cea a unei smintini mai groase. Se toarna schvaitzerul ras si se amesteca pentru a evita formarea cocoloaselor. Dupa doua minute se da deoparte si se asezoneaza.
Se foloseste pentru gratinat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Mornay" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Cirese trase prin ciocolatã cu înghetatã de iaurt si fructe de pãdure

Cirese trase prin ciocolatã cu înghetatã de iaurt si fructe de pãdure

Am pregãtit pentru o cinã cu prieteni, cum este timpul cireselor am pregãtit un desert deosebit

13 voturi    8 comentarii
11 min
Sosuri
Manzat glazurat cu miere si morcovi copti

Manzat glazurat cu miere si morcovi copti

Incalzeste cuptorul la 200⁰.Amesteca morcovii cu 1 lingura ulei de masline, asezoneaza-i cu sare

1 vot    1 comentariu
40 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Paste cu creveti si mazare