autor:

» » Sosuri

sos olandez

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2008

Ingrediente
150 g unt, 2-3 galbenusuri, 1 lamaie, sare, piper, 1/2 ceasca zeama de peste sau de carne

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se topeste 3/4 din unt in baie de apa. Se adauga galbenusurile amestecand mereu, sare, piper si zeama de lamaie picatura cu picatura, ca untul la maioneza. Se bate mereu cu telul pana ce sosul incepe sa se ingroase, se adauga zeama de peste putin cate putin. Se lasa sa se ingroase. Se pune si restul de unt, se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "sos olandez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles

Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles

Se taie pieptul de pui in 6-7 bucati mai mari si se pune la foc cu o lingura de ulei, Vegeta si putina

19 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Sosuri
Placinta cu salau si spanac si sos olandez cu piper verde

Placinta cu salau si spanac si sos olandez cu piper verde

Se toaca spanacul marunt dupa care se adauga ouale, sarea, piperul, usturoiul si se da la foc mediu

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Mancaruri cu peste

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 2-3 galbenusuri
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • 1/2 ceasca zeama de peste sau de carne

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Sos de marar