autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos pentru iarna

Autor: Doina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
un kg de rosii,, 750 g ceapa,, 750 g otet diluat,, 250 g zahar,, 20 g sare,, 25 g piper pisat,, 3 linguri de mustar,, 1/2 nucsoara,, 5 g scortisoara pisata,, 1 g cuisoare,, 2 g enibahar.

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Se fierb rosiile cu ceapa si se dau prin sita; se adauga otetul si zaharul si se pun la fiert cu mirodeniile.
Se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana.
Apoi, cald, se pune in borcane, se leaga cu celofan si se dau la o camara rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita

33 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de legume pentru iarna

Sos de legume pentru iarna

Intr-o oala punem niste apa la fiert. Spalam rosiile si cand apa din oala incepe sa clocoteasca,

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • un kg de rosii,
  • 750 g ceapa,
  • 750 g otet diluat,
  • 250 g zahar,
  • 20 g sare,
  • 25 g piper pisat,
  • 3 linguri de mustar,
  • 1/2 nucsoara,
  • 5 g scortisoara pisata,
  • 1 g cuisoare,
  • 2 g enibahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos Bechamel