autor:

» » Sosuri

Sos pentru iarna

Autor: Doina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
un kg de rosii,, 750 g ceapa,, 750 g otet diluat,, 250 g zahar,, 20 g sare,, 25 g piper pisat,, 3 linguri de mustar,, 1/2 nucsoara,, 5 g scortisoara pisata,, 1 g cuisoare,, 2 g enibahar.

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Se fierb rosiile cu ceapa si se dau prin sita; se adauga otetul si zaharul si se pun la fiert cu mirodeniile.
Se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana.
Apoi, cald, se pune in borcane, se leaga cu celofan si se dau la o camara rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita

85 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de legume pentru iarna

Sos de legume pentru iarna

Intr-o oala punem niste apa la fiert. Spalam rosiile si cand apa din oala incepe sa clocoteasca,

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Conserve si muraturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • un kg de rosii,
  • 750 g ceapa,
  • 750 g otet diluat,
  • 250 g zahar,
  • 20 g sare,
  • 25 g piper pisat,
  • 3 linguri de mustar,
  • 1/2 nucsoara,
  • 5 g scortisoara pisata,
  • 1 g cuisoare,
  • 2 g enibahar.

Raporteaza reteta

Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Spanac