autor:

Fara foto

» » Sosuri

sos picant

Autor: MARIA-ANTUZA BUCEA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MARIA-ANTUZA BUCEA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Ingrediente
50 ml untdelemn, 50 g ceapa, 150-200 ml vin acrisor, 100 ml suc de rosii, o lingurita rasa mustar, 25 g faina, 300 ml apa, sare, piper, 2 boabe ienibahar, o foaie de dafin, o bucatica de scortisoara, o cuisoara intreaga, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se poate pune, dupa gust, din toate. Ceapa rasa fin se caleste cu grasimea la foc mic, numai un minut, ca sa-si dezvolte aroma, apoi se stinge cu apa si se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic. Dupa aceea se adauga faina diluata cu vinul si cu toate celelalte. Sosul se lasa sa fiarba 2-3 clocote, ca sa se lege cu faina si, apoi, se sareaza. Daca este prea gros, se dilueaza cu apa, vin sau suc de rosii, dupa gust. Se serveste cu snitel, escalop de vitel, ficat prajit natur, chiftele, rulada de carne etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "sos picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Salata de fennel cu sos picant de avocado (raw vegan)

Salata de fennel cu sos picant de avocado (raw vegan)

Amestecam ingrediente pentru sos in robotul cu lama in S dupa care adaugam sosul peste salata de

4 voturi    1 comentariu
15 min
Salate reci
Coronita de limba cu sos picant dulce acrisor

Coronita de limba cu sos picant dulce acrisor

Limba este un aperitiv consistent, poate constitui un fel principal la pranz sau o cina satioasa.

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 50 ml untdelemn
  • 50 g ceapa
  • 150-200 ml vin acrisor
  • 100 ml suc de rosii
  • o lingurita rasa mustar
  • 25 g faina
  • 300 ml apa
  • sare
  • piper
  • 2 boabe ienibahar
  • o foaie de dafin
  • o bucatica de scortisoara
  • o cuisoara intreaga
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de MARIA-ANTUZA BUCEA
SALATA CU MASLINE SI OUA

SALATA CU MASLINE SI OUA

Speli varza, o tai fideluţă, o freci cu sare şi o laşi să se înmoaie. Speli roşiile, cureţi

7 voturi    3 comentarii
30 min
Salate din oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cirese trase prin ciocolatã cu înghetatã de iaurt si fructe de pãdure