autor:

autor

» » Sosuri

Sos picant cu castraveti murati

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
250 gr. sos brun, 50 gr. unt, 2 buc. castraveciori murati, o lingura rasa mustar, 3 linguri vin, o lingurita otet, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ceapa tocata marunt, otetul, mustarul, piperul si citeva linguri de apa si se fierb 10-15 minute. Se adauga apoi sosul brun, preparat astfel: Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune untul si cind se infierbinta se adauga faina rumenindu-se bine. In tot timpul se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda faina. Dupa ce aceasta a capatat o culoare bruna, se adauga zarzavaturile, ceapa si condimentele si se prajesc usor. Se sting apoi cu doua cesti cu apa calda. In timp ce se prepara sosul, oasele se sparg si se prajesc in cuptor, apoi se pun in vasul cu sos o data cu bulionul. Se fierbe totul la foc potrivit cca 3 ore, avind grija sa se adune spuma cind se formeaza si sa se amestece mereu ca sa nu se prinda sosul de vas. Dupa ce este gata se strecoara printr-o sita. Dupa ce se adauga acest sos se contina fierberea inca 10 minute. Castravetii murati se curata de coaja, se toaca foarte marunt, se storc de zeama si se pun in sos impreuna cu vinul si untul, amestecind bine.
Se foloseste la prepararea fripturilor de pasare si la preparatele din vinat
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos picant cu castraveti murati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 250 gr. sos brun
  • 50 gr. unt
  • 2 buc. castraveciori murati
  • o lingura rasa mustar
  • 3 linguri vin
  • o lingurita otet
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Ceapa fiarta in vin rosu