autor:

Doina  Varga

» » Sosuri

Sos picant dulce acrisor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Ingrediente
1 galbenus de ou, 1 lingura mustar, 1/2 lamaie, 3-4 linguri otet, 1 lingurita zahar, 50 ml ulei, 50 ml smantana, sare, piper, curry

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

19 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-un castron galbenusul, mustarul, sarea si piperul. Se amesteca cu un tel in forma de para incorporand treptat uleiul (putin mai repede decat la maioneza).
Adaugati apoi otet, zeama de lamaie, smantana, zahar si curry amestecand pana se omogenizeaza.
Se foloseste la ciuperci al dente, aperitive cu ciuperci, rasol de limba, pui, manzat si legume natur, salate.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos picant dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Coronita de limba cu sos picant dulce acrisor

Coronita de limba cu sos picant dulce acrisor

Limba este un aperitiv consistent, poate constitui un fel principal la pranz sau o cina satioasa.

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Pui pe gratar si avocado cu sos fresh de salsa

Pui pe gratar si avocado cu sos fresh de salsa

Pieptul de pui se taie,se condimenteaza si se pune pe gratar la foc mic. Se taie avocado in 2

2 voturi    1 comentariu
15 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    E foarte bun acest sos si merge alaturi de multe preparate.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

    Multumesc. Si eu il fac uneori cu usturoi.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Doiniţa, îmi place sosul tău!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Tare bun sosul tau Doina ! Dupa gustul meu as adauga si niste usturoi....ce zici ?

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Trebuie sa fie tare bun...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc. Ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      O reteta super,pentru...super-gospodine...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      La fel pregatesc limba cu maioneza dar nu pun otet.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

      Super reteta ta de sos picant dulce,acrisor.FELCITARI,am luat-o sa fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura mustar
  • 1/2 lamaie
  • 3-4 linguri otet
  • 1 lingurita zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 ml smantana
  • sare
  • piper
  • curry

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E foarte bun acest sos si merge alaturi de multe preparate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastă de susan - Tahini