Pentru prepararea sosului Poulette:taiem subtire ceapa,apoi o stoarcem bine intr-un tifon curat si o adaugam in tigaia in care am pus 1/2 pahar de vin, lasand-o sa-si traga aproape tot sosul de vin.Dupa ce a scazut bine sosul de vin,peste ceapa adaugam un rantas rece facut pe o planseta dintr-o lingura de unt amestecata cu 2 linguri de faina(sau amidon alimentar).Apoi turnam in tigaie consomme-ul de gaina sau bulion de vitel,punem si 100 gr de ciuperci(eu le bag la blender si le fac pasta),turnam si 1/2 pahar de smantana si scadem sosul pana se face gros ca o smantana,amestecand incontinuu.Acest sos rezultat ar trebui sa-l trecem prin tifon,dar eu il bag la blender dupa ce l-am fiert bine.Sosul rezultat se drege cu cele 2 galbenuri crude si o bucatica de unt.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.Acest sos merge peste o garnitura de ciuperci cu friptura de vitel.Aceasta cantitate de sos obtinuta este cantitatea pentru 6 persoane la o masa.Este un sos foarte bun frantuzesc.Pofta buna !!!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii