autor:

dicarmencitta1957

» » Sosuri

Sos Poulette.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Ingrediente
Sos Poulette:, rantas rece,1 lingura de unt si 2 linguri de faina(sau amidon alimentar)., 1 ceapa., 1/2 pahar vin alb., 100 gr ciuperci tocate pentru sos(sau date prin masina de tocat)., 1/2 pahar de smantana., consomme de gaina 2 1/2 pahare., 2 galbenusuri., 100 gr unt., zeama de la o lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Pentru prepararea sosului Poulette:taiem subtire ceapa,apoi o stoarcem bine intr-un tifon curat si o adaugam in tigaia in care am pus 1/2 pahar de vin, lasand-o sa-si traga aproape tot sosul de vin.Dupa ce a scazut bine sosul de vin,peste ceapa adaugam un rantas rece facut pe o planseta dintr-o lingura de unt amestecata cu 2 linguri de faina(sau amidon alimentar).Apoi turnam in tigaie consomme-ul de gaina sau bulion de vitel,punem si 100 gr de ciuperci(eu le bag la blender si le fac pasta),turnam si 1/2 pahar de smantana si scadem sosul pana se face gros ca o smantana,amestecand incontinuu.Acest sos rezultat ar trebui sa-l trecem prin tifon,dar eu il bag la blender dupa ce l-am fiert bine.Sosul rezultat se drege cu cele 2 galbenuri crude si o bucatica de unt.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.Acest sos merge peste o garnitura de ciuperci cu friptura de vitel.Aceasta cantitate de sos obtinuta este cantitatea pentru 6 persoane la o masa.Este un sos foarte bun frantuzesc.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Poulette." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de rosii rapid

Sos de rosii rapid

Incingem uleiul intr-o craticioara si adaugam rosiile taiate felii. Adaugam foaia de dafin, boabele

14 voturi    5 comentarii
30 min
Sosuri
Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

*Laptele de soia trebuie agitat inainte de folosire! In vasul de la mixerul vertical puneti uleiul,

0 voturi    0 comentarii
5 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Sos Poulette:
  • rantas rece,1 lingura de unt si 2 linguri de faina(sau amidon alimentar).
  • 1 ceapa.
  • 1/2 pahar vin alb.
  • 100 gr ciuperci tocate pentru sos(sau date prin masina de tocat).
  • 1/2 pahar de smantana.
  • consomme de gaina 2 1/2 pahare.
  • 2 galbenusuri.
  • 100 gr unt.
  • zeama de la o lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Maioneza de morcov Tradaro