autor:

dicarmencitta1957

» » Sosuri

Sos Poulette.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Ingrediente
Sos Poulette:, rantas rece,1 lingura de unt si 2 linguri de faina(sau amidon alimentar)., 1 ceapa., 1/2 pahar vin alb., 100 gr ciuperci tocate pentru sos(sau date prin masina de tocat)., 1/2 pahar de smantana., consomme de gaina 2 1/2 pahare., 2 galbenusuri., 100 gr unt., zeama de la o lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Pentru prepararea sosului Poulette:taiem subtire ceapa,apoi o stoarcem bine intr-un tifon curat si o adaugam in tigaia in care am pus 1/2 pahar de vin, lasand-o sa-si traga aproape tot sosul de vin.Dupa ce a scazut bine sosul de vin,peste ceapa adaugam un rantas rece facut pe o planseta dintr-o lingura de unt amestecata cu 2 linguri de faina(sau amidon alimentar).Apoi turnam in tigaie consomme-ul de gaina sau bulion de vitel,punem si 100 gr de ciuperci(eu le bag la blender si le fac pasta),turnam si 1/2 pahar de smantana si scadem sosul pana se face gros ca o smantana,amestecand incontinuu.Acest sos rezultat ar trebui sa-l trecem prin tifon,dar eu il bag la blender dupa ce l-am fiert bine.Sosul rezultat se drege cu cele 2 galbenuri crude si o bucatica de unt.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.Acest sos merge peste o garnitura de ciuperci cu friptura de vitel.Aceasta cantitate de sos obtinuta este cantitatea pentru 6 persoane la o masa.Este un sos foarte bun frantuzesc.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Poulette." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Tzatzichi

Tzatzichi

1. Se curata castravetii de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se adauga sare si se amesteca. Se

50 voturi    13 comentarii
30 min
Sosuri
Paste cu susan si carne de pui

Paste cu susan si carne de pui

1. Se clocotesc 4 l de apa intr-o oala mare si se sareaza.Se fierb pastele, pana cand s-au fragezit,

5 voturi    3 comentarii
40 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Sos Poulette:
  • rantas rece,1 lingura de unt si 2 linguri de faina(sau amidon alimentar).
  • 1 ceapa.
  • 1/2 pahar vin alb.
  • 100 gr ciuperci tocate pentru sos(sau date prin masina de tocat).
  • 1/2 pahar de smantana.
  • consomme de gaina 2 1/2 pahare.
  • 2 galbenusuri.
  • 100 gr unt.
  • zeama de la o lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de rosii cu ceapa