Pentru prepararea sosului Poulette:taiem subtire ceapa,apoi o stoarcem bine intr-un tifon curat si o adaugam in tigaia in care am pus 1/2 pahar de vin, lasand-o sa-si traga aproape tot sosul de vin.Dupa ce a scazut bine sosul de vin,peste ceapa adaugam un rantas rece facut pe o planseta dintr-o lingura de unt amestecata cu 2 linguri de faina(sau amidon alimentar).Apoi turnam in tigaie consomme-ul de gaina sau bulion de vitel,punem si 100 gr de ciuperci(eu le bag la blender si le fac pasta),turnam si 1/2 pahar de smantana si scadem sosul pana se face gros ca o smantana,amestecand incontinuu.Acest sos rezultat ar trebui sa-l trecem prin tifon,dar eu il bag la blender dupa ce l-am fiert bine.Sosul rezultat se drege cu cele 2 galbenuri crude si o bucatica de unt.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.Acest sos merge peste o garnitura de ciuperci cu friptura de vitel.Aceasta cantitate de sos obtinuta este cantitatea pentru 6 persoane la o masa.Este un sos foarte bun frantuzesc.Pofta buna !!!
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii