Sos Poulette.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Sos Poulette:
  • rantas rece,1 lingura de unt si 2 linguri de faina(sau amidon alimentar).
  • 1 ceapa.
  • 1/2 pahar vin alb.
  • 100 gr ciuperci tocate pentru sos(sau date prin masina de tocat).
  • 1/2 pahar de smantana.
  • consomme de gaina 2 1/2 pahare.
  • 2 galbenusuri.
  • 100 gr unt.
  • zeama de la o lamaie.

Mod de preparare

Pentru prepararea sosului Poulette:taiem subtire ceapa,apoi o stoarcem bine intr-un tifon curat si o adaugam in tigaia in care am pus 1/2 pahar de vin, lasand-o sa-si traga aproape tot sosul de vin.Dupa ce a scazut bine sosul de vin,peste ceapa adaugam un rantas rece facut pe o planseta dintr-o lingura de unt amestecata cu 2 linguri de faina(sau amidon alimentar).Apoi turnam in tigaie consomme-ul de gaina sau bulion de vitel,punem si 100 gr de ciuperci(eu le bag la blender si le fac pasta),turnam si 1/2 pahar de smantana si scadem sosul pana se face gros ca o smantana,amestecand incontinuu.Acest sos rezultat ar trebui sa-l trecem prin tifon,dar eu il bag la blender dupa ce l-am fiert bine.Sosul rezultat se drege cu cele 2 galbenuri crude si o bucatica de unt.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.Acest sos merge peste o garnitura de ciuperci cu friptura de vitel.Aceasta cantitate de sos obtinuta este cantitatea pentru 6 persoane la o masa.Este un sos foarte bun frantuzesc.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise