autor:

Doina  Varga

» » Sosuri

Sos rapid de usturoi Doina

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2009

Ingrediente
1 capatana de usturoi, 1 galbenus, 1 lingurita mustar, 1 lingura otet sau zeama de lamaie, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors, 10 linguri ulei, 150 ml smantana/iaurt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 5 min

59 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul zeama de lamaie sau otetul, miezul de paine stors, bicarbonatul, uleiul, condimentati si mixati 15-20 secunde. Adaugati smantana sau iaurtul, dregeti gustul, dupa preferinta, cu zeama de lamaie, sare, piper, cimbru, amestecati usor cu o lingura si puneti-l intr-o sosiera.
Garnisiti cu frunze de patrunjel, menta, busuioc, cimbru, legume fierte. Foarte bun langa friptura, gratar, snitele, rasol, legume natur, cartofi prajiti, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos rapid de usturoi Doina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Crap in sos rosu cu usturoi

Crap in sos rosu cu usturoi

Incinge cuptorul la 200˚C.Aseaza crapul intr-un vas termorezistent. Intr-un vas amesteca bulionul

12 voturi    1 comentariu
45 min
Sosuri
Spanac

Spanac

Se fierbe spanacul cam 10 minute cat sa nu isi schimbe culoarea (nu trebuie sa devina verde pal,

1 vot    0 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine):

    Am respectat reteta,doar ca am pus f putin caril(curry)si cativa stropi de lamaie,sosul a iesit perfect,am sevit cu cartofi noi(wedges).A iesit o bunatate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Am facut si eu acest sos astazi ,cu cartofi natur, frigarui din piept de pui si ciuperci la gratar a fost super !

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Bun langa orice mancare.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    O bunatate !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      Interesanta reteta de sos! O salvez pentru ca este pe gustul meu!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Delicios

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Foarte bun!

    • cheche

      cheche (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Cat mai curand il voi face si eu,mai ales k ador usturoiul.Dar nu inteleg care este rolul bicarbonatului la acest sos?

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Mutumesc, Lumi.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      este un sos excelent! Il pregatesc si eu la peste si pui la cuptor

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Foarte bun!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Datorita bicarbonatului. E foarte bun. La orice sos de usturoi folosesc bicarbonat.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Un sos de usturoi extraordinar.Cred ca acesta nu-mi va face asa rau.Salvat!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Multumesc mult.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Delicios, adevarat.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Cred ca este un deliciu.Am salvat reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5 min

59 voturi

Ingrediente

  • 1 capatana de usturoi
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura otet sau zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors
  • 10 linguri ulei
  • 150 ml smantana/iaurt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut si eu acest sos astazi ,cu cartofi natur, frigarui din piept de pui si ciuperci la gratar a fost super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Muschi de porc cu sos de mustar