autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Sosuri

Sos scordolea

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 12 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 12 august 2009

Ingrediente
200g nuci macinate, miezul se la o felie de piine( muiata in apa), 400g ulei, 40g otet, 1 pahar mic lapte, 6 catei de usturoi ,pisati, 5-6 linguri apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Usturoiul,nucile si piinea stoarsa se amesteca la blender;Se adauga cite putin otetul si laptele.
Se adauga uleiul cu picatura ca la maioneza
Se serveste cu peste prajit
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos scordolea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sfeclă coaptă cu sos scordolea

Sfeclă coaptă cu sos scordolea

Am blenduit painea stoarsa bine si cateii de usturoi, am amestecat cu nuca si usturoiul, am adaugat

7 voturi    7 comentarii
30 min
Retete de post
Sos de brocoli cu brânză

Sos de brocoli cu brânză

Fierbem brocoli în apă cu sare împreună cu un morcov şi o bucată de păstârnac. Se strecoară

4 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Da, Mihaela, se numeste si asa; dar se folosesc ambele variante la nume.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    O combinatie cam inedita de usturoi cu nuci, insa cred ca este buna, n-as zice nu unui astfel de sos.Merita retinut!

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    O sa-l incerc si eu !

    • Fara foto

      mihaela , 23 august 2009

      Se numeste scordalia,numele vine de la scordo in greaca care in romana inseamna usturoi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 200g nuci macinate
  • miezul se la o felie de piine( muiata in apa)
  • 400g ulei
  • 40g otet
  • 1 pahar mic lapte
  • 6 catei de usturoi ,pisati
  • 5-6 linguri apa
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

Da, Mihaela, se numeste si asa; dar se folosesc ambele variante la nume.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Maioneza rapida