autor:

Gatiticuspor

» » , Aperitive, Sosuri

Sos Tartar

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru maioneza:, - 2 galbenusuri fierte, - un galbenus crud, - 250 ml ulei, - 2 linguri mustar, - zeama de lamaie dupa gust, , - o jumatate ceapa, - 5 castraveti murati, - sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru maioneza puneti galbenusurile de ou intr-un castron mai mare si sfaramati-le cu o lingura de lemn. Turnati uleiul. putin cate putin amestecand continuu in aceasi directie (schimband directia se va taia maioneza). Daca maioneza devine prea groasa sau se taie adaugati o lingurita de zeama de lamaie. Cand ati terminat uleiul adaugati mustarul, zeama de lamaie dupa gust (mie imi place mai acra) un praf de sare si piper si amestecati bine.

Dati ceapa prin razuitoarea mica, scurgeti de surplusul de lichid si adaugati peste maioneza. Taiati castravetii murati in cuburi cat de mici puteti si adaugati peste sos (eu am mai adaugat putin mustar)
Amestecati totul bine si serviti rece, acoperiti cu folie alimentara si puteti tine la frigider. Sfatul meu este sa nu puneti toate ingredientele o data, adaugati putin cate putin din fircare si gustati,sa faceti sosul dupa gustul vostru.
POFTA BUNA!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Tartar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
sos tartar

sos tartar

Se pregateste din 1 galbenus fiert si unul crud, sare, piper, mustar, otet (se face ca o maioneza),

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Salata cu dovlecei pane si sos tartar

Salata cu dovlecei pane si sos tartar

Curatati dovleceii de coaja si taiati-i batoane; Puneti-i intr-o sita la scurs si puneti sare pe

4 voturi    0 comentarii
10 min
Salate

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Octavian PETREA

    Octavian PETREA (Chef de cuisine) , 09 martie 2013

    Maioneza se taie din foarte multe motive; schimbarea sensului de amestecare NU este unul dintre ele. Oricum, un acid (otet, sare de lamaie, etc) rezolva aceasta problema.

  • Roxana_Roxi

    Roxana_Roxi (Bucatar) , 08 martie 2013

    cu ce se serveste?

  • Simona

    Simona (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2013

    Foarte bun ! si eu il pregaresc , dar fara ceapa. Am sa incerc si cum il faci tu.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru maioneza:
  • - 2 galbenusuri fierte
  • - un galbenus crud
  • - 250 ml ulei
  • - 2 linguri mustar
  • - zeama de lamaie dupa gust
  • - o jumatate ceapa
  • - 5 castraveti murati
  • - sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

7 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Octavian PETREA (Chef de cuisine)

Maioneza se taie din foarte multe motive; schimbarea sensului de amestecare NU este unul dintre ele. Oricum, un acid (otet, sare de lamaie, etc) rezolva aceasta problema.

Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Sote de creveti cu orez auriu