autor:

autor

» » Sosuri

Sos thina israelian

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 borcan thina (400 gr.), 400 ml. apa, 2-3 legaturi de parunjel tocat, 10 catei usturoi pisati, 1 lingurita sare, 1/4 lingurita piper, 1/4 lingurita chimen, sucul de la 2 lamai mari

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se da la rece.
Se serveste la fripturi, falafel si shaworma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos thina israelian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de sfecla rosie

Sos de sfecla rosie

Sfecla se spala, se curata de coaja si se fierbe in apa rece cu putina sare sau la aburi. Dupa

8 voturi    9 comentarii
1h
Sosuri
Sos de Hrean

Sos de Hrean

Intro craticioara punem grasimea la incins, adaugam faina, calim usor pana la culoare aurie, stingem

7 voturi    8 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sult Melania , 19 iunie 2015

    poti folosi reteta daca vrei sa faci tahini pentru o armata de oameni. cele 400 de grame de tahini sunt sufi daca ai restaurant si multi , foarte multi mancaciosi. altfel iti ajung doua linguri de tahini. peste care pui apa sa-l subtiezi, fiindca altfel e ingrozitor de gras la gust. absoarbe apa si la inceput se ingroasa , iar apoi incepe sa se subtieze putin. daca n-ai mai facut niciodata are sa fie poate putin ciudat. eu as pune un catel , poate chiar doi catei de usturoi. nicodata n-am incercat cu patrunjel , poate sare putin si putina zeama de lamaie, poate o lingurita sau doua, dupa gust. mie imi place cu paine si atat in zilele de post. dar e ok peste shaorma sau peste orice fel de carne. da' mie imi pace si humus si falafel. e drept ca humusul nu mi-a placut la inceput. si peste toate astea o pasta din ardei iute... cam asa se mananca in Israel. SCUZE ?! acum am citit CHIMEN?????? poate CHIMION. si am uitat sa spun ca ar trebui sa curga din lingura si sa se albeasca putin. sa fie lichid cam cat un sapun lichid sau nici nu stiu cu ce sa compar fluiditatea. oricum ,. daca n-ati gustat facut de altcineva are sa fie greu fara sa vedeti.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 borcan thina (400 gr.)
  • 400 ml. apa
  • 2-3 legaturi de parunjel tocat
  • 10 catei usturoi pisati
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/4 lingurita chimen
  • sucul de la 2 lamai mari

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos de legume