autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sote de scoici

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
4 lingurite ulei de masline, 450 g scoici St Jacques, taiate În doua pe, orizontala, 2 linguri amidon de porumb, 1 bulb de fenicul. fara cozi, taiat În doua, pe lungime si apoi taiat transversal felii, subtiri, dovlecel de marime medie (circa 170 g),, taiat felii subtiri, 4 catei de usturoi, taiati fâsii subtiri, 1 cana rosii cherry, taiate În jumatati, 1 cutie (160 g) suc de rosii si legume, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita tarhon uscat, 1/3 cana suc proaspat de portocale

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, de teflon. se incalzeste uleiul la
foc potrivit. Se dau scoici le prin amidonul de
porumb. Se pun scoici le in tigaie si se calesc
1 minut pe fiecare parte sau pâna se rumenesc. Cu
o spumiera se scot scoici le pe o farfurie.
În tigaie se pun fenlculul, dovlecelul si usturoiul;
se prajesc, amestecând des, 5 minute sau pâna se
rumeneste feniculul. Se adauga rosiile, sucul de rosii
si legume, sarea Si tarhonul; se tin pe foc 3 minute
sau pâna când rosiile Încep sa se moale.
Se pun scoici le Înapoi În tigaie si se adauga sucul
de portocale; se fierb, amestecând 1-2 minute sau
pâna când se incalzesc scoicile
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de scoici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Intai se prepara garnitura avand timpul de preparare mai mulng decat cel al somonului. Se taie ceapa,usturoiul

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Rulouri din File de Pangasius

Rulouri din File de Pangasius

Se pun cartofii la fiert, se toaca ciupercile si morcovii bare foarte subtiri, aceste legume, precum

11 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 lingurite ulei de masline
  • 450 g scoici St Jacques
  • taiate În doua pe
  • orizontala
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 bulb de fenicul. fara cozi
  • taiat În doua
  • pe lungime si apoi taiat transversal felii
  • subtiri
  • dovlecel de marime medie (circa 170 g),
  • taiat felii subtiri
  • 4 catei de usturoi
  • taiati fâsii subtiri
  • 1 cana rosii cherry
  • taiate În jumatati
  • 1 cutie (160 g) suc de rosii si legume
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita tarhon uscat
  • 1/3 cana suc proaspat de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sardina prajita, cu mamaliga si mujdei