autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sote de scoici

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
4 lingurite ulei de masline, 450 g scoici St Jacques, taiate În doua pe, orizontala, 2 linguri amidon de porumb, 1 bulb de fenicul. fara cozi, taiat În doua, pe lungime si apoi taiat transversal felii, subtiri, dovlecel de marime medie (circa 170 g),, taiat felii subtiri, 4 catei de usturoi, taiati fâsii subtiri, 1 cana rosii cherry, taiate În jumatati, 1 cutie (160 g) suc de rosii si legume, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita tarhon uscat, 1/3 cana suc proaspat de portocale

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, de teflon. se incalzeste uleiul la
foc potrivit. Se dau scoici le prin amidonul de
porumb. Se pun scoici le in tigaie si se calesc
1 minut pe fiecare parte sau pâna se rumenesc. Cu
o spumiera se scot scoici le pe o farfurie.
În tigaie se pun fenlculul, dovlecelul si usturoiul;
se prajesc, amestecând des, 5 minute sau pâna se
rumeneste feniculul. Se adauga rosiile, sucul de rosii
si legume, sarea Si tarhonul; se tin pe foc 3 minute
sau pâna când rosiile Încep sa se moale.
Se pun scoici le Înapoi În tigaie si se adauga sucul
de portocale; se fierb, amestecând 1-2 minute sau
pâna când se incalzesc scoicile
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de scoici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salau fiert cu legume la Philips multicooker

Salau fiert cu legume la Philips multicooker

Lamaia se taie pe jumatate, iar fiecare jumatate se impacheteaza in folie de aluminiu. Se fac cateva

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de cod cu garnitura de gutui si ardei gras rosu

File de cod cu garnitura de gutui si ardei gras rosu

Se spala bine fileurile, pe care le vom pune intr-o forma de yenna. Curatam gutuiile si le taiem

2 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 lingurite ulei de masline
  • 450 g scoici St Jacques
  • taiate În doua pe
  • orizontala
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 bulb de fenicul. fara cozi
  • taiat În doua
  • pe lungime si apoi taiat transversal felii
  • subtiri
  • dovlecel de marime medie (circa 170 g),
  • taiat felii subtiri
  • 4 catei de usturoi
  • taiati fâsii subtiri
  • 1 cana rosii cherry
  • taiate În jumatati
  • 1 cutie (160 g) suc de rosii si legume
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita tarhon uscat
  • 1/3 cana suc proaspat de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Biban de mare prajit