Este cel mai simplu si usor fel de paste care se poate gati. Intr-o oala punem circa 2 l de apa si sarea,o punem la fiert la foc mare. Cind da in clocot, bagam spaghetele si le lasam sa fiarba circa 8 minute, trebuie sa fie "al dente", adica putin tari. Intre timp, intr-o tigaie, punem uleiul la incins, curatam usturoiul de coji si il taiem feliute subtiri, taiem de asemene in bucatele mici si ardeiul iute si le punem sa se caleasca pentru 1-2 minute in uleiul incins( pina cind usturoiul incepe sa se rumeneasca putin) si dam tigaia la o parte. Cind spaghetele sunt fierte, le golim intr-o strecuratoare, le trecem pe sub un jet de apa rece, le scurgem bine si le punem in tigaia cu ulei, usturoi si ardei iute. Punem tigaia pe foc mic si incepem sa amestecam bine pentru circa 2 minute. Se pun spaghetele in farfurie, deasupra se presara patrunjelul tocat marunt si 1-2 lingurite de parmezan ras. Putem folosi deasemenea ulei in care am bagat cu cel putin o saptamina inainte ardei iute tocat. Cui nu ii place ardeiul iute, poate sa nu-l foloseasca. Se consuma calde cu un pahar de vin alb,sec sau demisec. Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii