autor:

raluka

» » Paste si pizza

Spaghete carbonara

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 22 noiembrie 2010

Ingrediente
400gr spaghete (eu am folosit tagliatelle), 400gr bacon afumat, 100gr parmezan, 300ml smantana pentru gatit, 4 oua, 2 catei de usturoi, o lingura unt (margarina), ulei, sare

Dificultate: Medie Timp: 45 min

273 voturi

Mod de preparare

Spaghetele se fierb urmand instructiunile de pe pachet. In apa pentru spaghete se pune un praf de sare si o lingura de unt (margarina). Baconul se taie suvite subtirele si se caleste in 2,3 linguri de ulei. Cand incepe sa se rumeneasca se adauda usturoiul tocat marunt. Se caleste totul pana ce usturoiul prinde o culoare aurie. Intr-un castron se bat ouale bine cu un praf de sare, se adauga parmezanul si se amesteca pana se face ca o pasta. Se incorporeaza smantana si se omogenizeaza totul. Se adauga totul peste baconul rumenit. Se amesteca usor si continuu la foc mic 3-4 min. pana se coaguleaza usor oul. Se adauga peste paste la fiecare portie. Un deliciu!! Sper sa va placa!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Spaghetele se fierb si apoi se scurg bine de apa.Se caleste in ulei sunca si apoi ciupercile. Peste

30 voturi    8 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete alla carbonara cu ciuperci

Spaghete alla carbonara cu ciuperci

Se pun la fiert spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. Se topeste untul intr-o tigaie,

14 voturi    1 comentariu
20 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrea Cattaneo , 18 mai 2017

    Eu sunt italian și carbonara sa face fara smântână...

  • Fara foto

    Io , 28 ianuarie 2017

    Se pun doar galbenusurile

  • Fara foto

    Nick , 26 ianuarie 2017

    Dupa ce ai pastele scurse de apa adaugi baconul rumenit asta o faci sub foc incet sa nu iasa omleta torni peste paste si stigi focul amestecind apoi capacul peste paste in 5 min sunt bestiale

    • Fara foto

      Alex devl , 21 ianuarie 2017

      Am reușit dar fără usturoi și am folosit smântână vegetala ☺

    • Fara foto

      Ioana , 19 noiembrie 2016

      sosul a iesit ca o omleta...nu este buna reteta

    • Fara foto

      vlad , 01 noiembrie 2016

      Nu ies cum trebuie cu smantana, si asa cum zicea ...ceva lipseste

    • Fara foto

      Alex , 24 octombrie 2016

      sosul a iesit o omleta cu o gramada de smantana

    • Fara foto

      Karl Günther , 03 iulie 2016

      ouale nu se pun in tigaie, din cate stiu eu!!!!

    • Fara foto

      Claudia , 27 iunie 2016

      Reteta carbonara nu se face niciodata cu smantana...e total gresit chemati-o altfel nu carbonara.

    • Fara foto

      Alexandru Florian , 18 noiembrie 2015

      Bune pastele carbonara,excelente

    • Fara foto

      Geor Giana , 16 august 2015

      Asta este branza cu paste . Nu sunt paste carbonara

    • Fara foto

      Calin delia (Bucatar) , 09 iulie 2015

      Foarte bun! O reteta excelenta!

    • Fara foto

      Mordasan Ion Cornel , 15 mai 2015

      Totul gresit..... Asta. Nu Este Carbonara

    • Fara foto

      madalina , 14 mai 2015

      daca se caleste usturoiul atunci se strica tot, parerea mea...

    • Fara foto

      Calin Cristina , 20 ianuarie 2015

      se amesteca GALBENUSUL DE OU CU SMANTANA SI PARMEZANUL,se pune peste bacon,se trage la tigaie 2-3 minute si se adauga pastele!!!daca tot facem reteta de carbonara....sa fie carbonara...zic!

    • Fara foto

      Oti Chelemen , 02 octombrie 2014

      gustos

    • Fara foto

      Natalia Ramona , 04 septembrie 2014

      ce buna reteta ...super

    • Fara foto

      Florian Teodoroiu , 29 iulie 2014

      varza in carbonara)))))))))))))))))

    • Fara foto

      Nicolae Cherascu , 14 iulie 2014

      ff bun

    • Dan65

      Dan65 (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2012

      Eu le fac fara smantana si fara usturoi,in schimb adaug in coompozitie putin piper si patrunjel verde tocat marunt.In loc de parmezan folosesc pecorino(branza de oaie invechita) si parmezanul il pun pe deasupra.Asta am invatato de la un bucatar italian.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2011

      Foarte bune,dar eu nu fac cu smantana,sunt prea grele la stomac.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2010

      forte bune spaghetele

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2010

      Delicios!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

273 voturi

Ingrediente

  • 400gr spaghete (eu am folosit tagliatelle)
  • 400gr bacon afumat
  • 100gr parmezan
  • 300ml smantana pentru gatit
  • 4 oua
  • 2 catei de usturoi
  • o lingura unt (margarina)
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

Andrea Cattaneo

Eu sunt italian și carbonara sa face fara smântână...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Taitei de orez cu pui si legume