Ingrediente
Pentru 4 portii:, -200 g spaghete, -100 g bacon afumat (poate fi folosit si prosciuto crudo sau speck), -30 ml ulei de masline, -4 oua, -60 g parmezan dat pe razatoare (este ideal a folosi un amestec in proportie de jumatate la jumatate, de parmezan si pecorino. Pecorino este o brinza de oaie tare, stagionata), -Sare, piper si citeva frunze de patrunjel verde sau congelat
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
9 voturi
Mod de preparare
Batem ouale bine, ca si pentru omleta, adaugam parmezanul sau amestecul de branza, piper dupa gust si patrunjelul taiat marunt si amestecam bine, bine pana devine o compozitie omogena. Cind spaghetele sunt fierte, le golim intr-o strecuratoare si le trecem pe sub un jet de apa rece, dupa care le punem in tigaie peste bacon si le lasam sa se friga la foc mic circa 1-2 minute, sa prinda aroma de la bacon. Dupa care adaugam peste, amestecul de oua, parmezan, piper si patrunjel, amestecam bine si lasam pe foc mic,amestecind intruna, pentru circa 30 de secunde-1 minut, pina cind amestecul de oua incepe sa se lege.
ATENTIE,nu lasati ca ouale sa se friga prea tare ca atunci spaghetele devin seci si uleioase si nu mai au acelasi gust delicios si cremos.
Spaghete Carbonara se servesc fierbinti cu o lingurita de parmezan sau pecorino,razalite deasupra.
Pofta buna!
Simona (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2012
Ca la carte ! Felicitari!!!