Spaghete Carbonara reţetă cu smântână

Spaghete carbonara reţetă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Spaghete Carbonara  reţetă cu smântână

Ingrediente

  • 100 gr bacon
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri cu varf smantana groasa de tara
  • 120 gr spaghete
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 50 gr cascaval ( sau 2-3 linguri parmezan ras)

Mod de preparare

Mod de preparare Spaghete Carbonara rețeta cu smântână:

Intr-un vas punem niste apa, sare si uleiul de masline.

O transferam pe foc si cand da in clocot, punem spaghetele.

Le fierbem 8-10 minute, apoi le rasturnam intr-o sita si le lasam la scurs.

Baconul il taiem fasii lunguiete, curatam usturoiul si il taiem pe jumatate.

Incingem o tigaie, punem bucatile de bacon si usturoiul.

Lasam sa se rumeneasca putin, scoatem usturoiul.

Galbenusurile le batem bine smantana.

Dam focul mic, turnam acest amestec in tigaie.

Dam gust cu sare, piper si amestecam bine.

Reglam focul spre potrivit, amestecam continuu si lasam pe foc circa 1 minut.

Rasturnam pastele peste sos, le invartim si le mai dam un clocot.

Tragem tigaia de pe foc, dam cascavalul pe razatoarea mica, il presaram peste paste.

Se servesc calde.

Spaghete Carbonara reteta cu reusita sigura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise