Spaghete cu legume si carne tocata

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Spaghete cu legume si carne tocata

Ingrediente

  • - 200-300 gr spaghete
  • - 500 gr carne tocata
  • - 2 ardei grasi sau gogosari
  • - 2 cepe
  • - 1 morcov
  • - 1 lingura bulion
  • - 1/2 legatura patrunjel
  • - sare, piper

Mod de preparare

Ca tip de spaghete eu le folosesc pe cele din grau dur. Nu se lipesc, nu se rup la fierbere, au indice glicemic scazut, au proteine si nu ingrasa ca cele din grau moale.

Primul pas este fierberea spaghetelor, 5-7 minute pentru cele din grau moale, 10-15 minute pentru cele din grau dur.

Nu uitati, puneti mai intai apa la fiert si abia cand clocoteste puneti spaghetele.

Ceapa tocata marunt se pune la calit in aproximativ o ceasca de ulei. Dupa ce s-a calit ceapa adaugati morcovul ras iar dupa alte 3-4 minute ardeiul taiat cubulete.

Le lasati pe toate in tigaie aproximativ 5 minute amestecand din cand in cand dupa care adaugati carnea tocata.

Carnea o alegeti in functie de preferinte, eu am pus amestec de porc cu vita.

Amestecati din cand in cand pana se prepara carnea. La final va avea o culoare usor rumena pe alocuri.

La final adaugati o lingura de bulion si amestecati bine. Dupa alte 3 minute puneti sare si piper dupa gust.

Inchideti focul si adaugati patrunjelul.

Adaugati amestecul de carne si legume peste spaghete si amestecati.

Asta-i tot, in 30-40 de minute aveti un fel de mancare satios si gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise