autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu peste, Paste si pizza

Spaghete cu peste alb la gratar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g filE de peste alb, , 5 linguri vin alb demisec, , 400 g spaghete, , sare, , piper, , coaja rasa si zeama de la o lamaie, , 75 g parmezan (sau alt cascaval) ras mai mare, , 1/2 legatura menta.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala fileurile de peste, se zvanta, se taie bucati mai mari si se pun intr-un castron impreuna cu vinul. Se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda circa 30 de minute.
Se incinge grill-ul din cuptor. Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare. Se spala menta, se zvanta, se rup frunzulitele si se taie fasii subtiri.
Se lasa pestele sa se scurga bine, se sareaza, se pipereaza, se pune pe o tava tapetata cu folie de aluminiu si se baga la cuptor, sub grill. Se lasa sa se prajeasca circa 5 minute pe fiecare parte.
Se scurg spaghetele, punandu-se deoparte cam 1/8 l din apa in care au fiert. Se rastoarna din nou in oala si se adauga apa, coaja de lamaie, menta si mai mult de jumatate din zeama de lamaie. Se incalzesc cateva minute, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie (daca este nevoie) si se servesc cu pestele facut la gratar, dupa ce s-a presarat peste ele cascavalul ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu peste alb la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza

In apa putin calduta se marunteste drojdia si se lasa pana se umfla.faina se pune intr-un castron,se

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Focaccia cu rosii

Focaccia cu rosii

Formam o gramajoara din faina amestecata cu sarea,in mijloc turnam amestecul de apa calduta ,ulei

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g filE de peste alb
  • 5 linguri vin alb demisec
  • 400 g spaghete
  • sare
  • piper
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 75 g parmezan (sau alt cascaval) ras mai mare
  • 1/2 legatura menta.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pizza