autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu peste, Paste si pizza

Spaghete cu peste alb la gratar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g filE de peste alb, , 5 linguri vin alb demisec, , 400 g spaghete, , sare, , piper, , coaja rasa si zeama de la o lamaie, , 75 g parmezan (sau alt cascaval) ras mai mare, , 1/2 legatura menta.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala fileurile de peste, se zvanta, se taie bucati mai mari si se pun intr-un castron impreuna cu vinul. Se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda circa 30 de minute.
Se incinge grill-ul din cuptor. Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare. Se spala menta, se zvanta, se rup frunzulitele si se taie fasii subtiri.
Se lasa pestele sa se scurga bine, se sareaza, se pipereaza, se pune pe o tava tapetata cu folie de aluminiu si se baga la cuptor, sub grill. Se lasa sa se prajeasca circa 5 minute pe fiecare parte.
Se scurg spaghetele, punandu-se deoparte cam 1/8 l din apa in care au fiert. Se rastoarna din nou in oala si se adauga apa, coaja de lamaie, menta si mai mult de jumatate din zeama de lamaie. Se incalzesc cateva minute, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie (daca este nevoie) si se servesc cu pestele facut la gratar, dupa ce s-a presarat peste ele cascavalul ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu peste alb la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna

Lasagna

Sosul bechamel se topeste untul se adauga faina putin cate putin dupa care se adauga lapte cat cuprinde

5 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Paste si pizza
Gnocchi cu pesto genovez

Gnocchi cu pesto genovez

Gnocchi se fierb în apă clocotită sărată până când vor pluti la suprafaţă, apoi se vor

2 voturi    1 comentariu
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g filE de peste alb
  • 5 linguri vin alb demisec
  • 400 g spaghete
  • sare
  • piper
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 75 g parmezan (sau alt cascaval) ras mai mare
  • 1/2 legatura menta.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza cu sunca si ciuperci