autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu peste, Paste si pizza

Spaghete cu peste alb la gratar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g filE de peste alb, , 5 linguri vin alb demisec, , 400 g spaghete, , sare, , piper, , coaja rasa si zeama de la o lamaie, , 75 g parmezan (sau alt cascaval) ras mai mare, , 1/2 legatura menta.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala fileurile de peste, se zvanta, se taie bucati mai mari si se pun intr-un castron impreuna cu vinul. Se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda circa 30 de minute.
Se incinge grill-ul din cuptor. Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare. Se spala menta, se zvanta, se rup frunzulitele si se taie fasii subtiri.
Se lasa pestele sa se scurga bine, se sareaza, se pipereaza, se pune pe o tava tapetata cu folie de aluminiu si se baga la cuptor, sub grill. Se lasa sa se prajeasca circa 5 minute pe fiecare parte.
Se scurg spaghetele, punandu-se deoparte cam 1/8 l din apa in care au fiert. Se rastoarna din nou in oala si se adauga apa, coaja de lamaie, menta si mai mult de jumatate din zeama de lamaie. Se incalzesc cateva minute, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie (daca este nevoie) si se servesc cu pestele facut la gratar, dupa ce s-a presarat peste ele cascavalul ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu peste alb la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza altfel

Pizza altfel

Ingredientele pentru pizza se amesteca impreuna, se pune compozitia in tava si se da la cuptor pana

0 voturi    0 comentarii
40 min
Paste si pizza
Tortiglioni cu dovlecel

Tortiglioni cu dovlecel

Punem intr-o oala cu apa fierbinte si sare, pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe

13 voturi    6 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g filE de peste alb
  • 5 linguri vin alb demisec
  • 400 g spaghete
  • sare
  • piper
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 75 g parmezan (sau alt cascaval) ras mai mare
  • 1/2 legatura menta.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Penne cu sos de rosii si bacon