Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g filE de peste alb, , 5 linguri vin alb demisec, , 400 g spaghete, , sare, , piper, , coaja rasa si zeama de la o lamaie, , 75 g parmezan (sau alt cascaval) ras mai mare, , 1/2 legatura menta.
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
4 voturi
Mod de preparare
Se incinge grill-ul din cuptor. Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare. Se spala menta, se zvanta, se rup frunzulitele si se taie fasii subtiri.
Se lasa pestele sa se scurga bine, se sareaza, se pipereaza, se pune pe o tava tapetata cu folie de aluminiu si se baga la cuptor, sub grill. Se lasa sa se prajeasca circa 5 minute pe fiecare parte.
Se scurg spaghetele, punandu-se deoparte cam 1/8 l din apa in care au fiert. Se rastoarna din nou in oala si se adauga apa, coaja de lamaie, menta si mai mult de jumatate din zeama de lamaie. Se incalzesc cateva minute, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie (daca este nevoie) si se servesc cu pestele facut la gratar, dupa ce s-a presarat peste ele cascavalul ras.