Reteta postata pe: 26 mai 2010
Ingrediente
Pentru o portie avem nevoie de:100g spaghete(eu am pus cam 130g),150g rosii mici(tip cherry prunisoare)sau 2 rosii mari,1 catel de usturoi,4 linguri ulei extravirgin de masline,5 frunze de busuioc(din care doua le-am oprit pentru decor),sare,piper si cam 2 linguri parmezan ras.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Intai punem pe foc o oala cu apa pentru spaghete(1 litru pentru 100g paste)si apoi intr-o tigaie incapatoare turnam uleiul de masline in care calim putin usturoiul tocat pentru a aromatiza.Adaugam rosiutele taiate in patru si fierbem 2-3 minute pana se inmoaie.Saram si piperam dupa gust si adaugam busuiocul tocat(sau rupt cu mana).Cand apa din oala a incaput sa fiarba punem sare si spaghetele(lasam atat cat scrie pe ambalaj).Le scurgem, le adaugam peste rosii si mai lasam pe foc cam un minut.Apoi punem totul pe farurie,presaram parmezan ras si decoram cu frunze de busuioc.Este o reteta simpla,aromata si usor de preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Paste si pizza
Curatam usturoiul si il tocam marunt.
Intr-o cratita nonaderenta punem putin ulei vegetal de pe
3 voturi
0 comentarii
3 min
Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare.
Aducem apa de fierbere, punem spaghetele
3 voturi
1 comentariu
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
maria mihalache , 28 mai 2010
Foarte bune.
flory avram (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Va multumesc tuturor pentru comentarii!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Usor, rapid si bun.
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Desi nu ma prea omor dupa pastele italienilor, reteta ta, mi-a starnit poftele !!! . A cui o fi meritul ???, desigur al lui Flory !!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Foarte aromate si apetisante!!!*****
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Foarte gustos!
juliya (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Foarte buna reteta,felicitari!
constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Cred ca sunt foarte bune.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
O bunatate...E mancarea preferata a fiicei mele in perioada postului... Folosim paste fara ou si cascaval de post...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
O reteta rapida si usoara pentru cina. Felicitari !