autor:

valentina ionita

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Paste si pizza

SPAGHETE CU SOS ALB

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
1/2 pachet spaghete, branza de vaci proaspata si telemea fara sare (pentru spaghetele tip desert), branza de vaci proaspata,telemea cu sare si putin cascaval(pentru spaghete aperitiv sau fel principal)condimente-cimbru,busuioc, lapte, iaurt, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Spaghetele se fierb in apa rece cu putin ulei.Nu se fierb sa se sfarame.
Cand sunt fierte se scurg ( nu se trec prin apa rece niciodata deoarece se intaresc )si se aseaza din nou in cratita.Peste ele se adauga branza si sosul alb format dintr-un ou,lapte si iaurt.Se amesteca foarte bine si usor la foc mic pana se omogenizeaza.
Cele tip desert se servesc calde cu zahar.
Pentru spaghete tip aperitiv sau fel principal se procedeaza la fel doar ca se adauga condimentele ,branza sarata si cascavalul.
Sunt delicioase
Daca ti-a placut reteta noastra "SPAGHETE CU SOS ALB" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Gnocchi cu pui şi sos pesto

Gnocchi cu pui şi sos pesto

Se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit în uleiul de măsline. Între timp se curăţă morcovul,

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
paste cu fructe de mare in sos de rosii

paste cu fructe de mare in sos de rosii

Fructele de mare se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote (cam 3 minute). Sosul se pregateste

16 voturi    1 comentariu
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mirela , 23 iulie 2009

    Acum ma apuc de facut, cred ca va iesi super.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

    Simplu si rapid!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

    Multumesc multsi ma bucur ca va plac...,sunt delicioase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Usor de facut si foarte bune.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Delicat si usor de facut.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

30 voturi

Ingrediente

  • 1/2 pachet spaghete
  • branza de vaci proaspata si telemea fara sare (pentru spaghetele tip desert)
  • branza de vaci proaspata,telemea cu sare si putin cascaval(pentru spaghete aperitiv sau fel principal)condimente-cimbru,busuioc
  • lapte
  • iaurt
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

mirela

Acum ma apuc de facut, cred ca va iesi super.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gnocchi gratinati