Spaghete cu sos de portocale

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Spaghete cu sos de portocale

Ingrediente

  • 400 g spaghete
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 250 ml smântână
  • o lingură de unt
  • o portocală
  • 75 g cașcaval sau parmezan
  • pătrunjel
  • sare

Mod de preparare

Spaghetele se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet.

Între timp, cojim portocala fâșii cu un curățător de legume (cu grijă să nu luăm și partea albă), apoi fâșiile le tăiem cu un cuțit cât mai subțiri. Punem untul la încins într-o tigaie și adăugăm coaja de portocală. Lăsăm la foc potrivit să se pătrundă aproximativ 2 minute, după care adăugăm gălbenușurile de ou, amestecate cu smântâna și cașcavalul. La final adăugăm sarea și frunza de pătrunjel.

După ce pastele au fiert, le adăugăm peste sos în tigaie, lăsăm câteva minute să se pătrundă și le servim fierbinți.

Sfaturi

Aveți grijă ca sosul să nu stea foarte mult timp pe foc și să devină o omletă (a patit-o si eu o dată :D); el trebuie pregătit la foc mic pentru a deveni cremos. Pentru a avea un gust mai intens, am adaugat și sucul de la o jumătate de portocală.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise