Spaghete cu sos din piept de pui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400-500 gr. spaghete
  • 300 gr .piept de pui
  • 100 ml.ulei
  • 1 ceapa( 50-60 gr.)
  • 4 linguri bulion de tomate
  • 1 lingura pasta de ardei,sau 1 ardei gras taiat foarte fin sau mixat,sau 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 paharel (50ml.)otet de mere
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita cimbru pisat fin
  • 2 frunze de menta

Mod de preparare

Spaghetele se pregatesc dupa indicatiile de pe ambalaj.Pieptul de pui se toaca foarte fin.Jumatate din cantitatea de ulei se infierbanta si se caleste usor peiptul de pui.Uleiul trebuie sa fie foarte firbinte atunci cand adaugam carnea pentru a permite caramelizarea rapida.Se adauga apoi bulionul de tomate si apoi pasta de ardei.In lipsa pastei de ardei de arde,vom cali usor intr-o lingura de ulei ardeiul sau boiaua,avand grija in cazul celei din urma sa o stingem imediat cu putina apa pentru a nu deveni amara.Se adauga restul ingredientelor si se fierbe cam 20 de minute.Se adauga faina desfacuta in putina apa si se continua fierberea inca 5 minute.Se potriveste gustul.Se obtine un sos foarte gustos cu o culoare intensa deosebit de placuta.Se serveste separat sau impreuna cu spaghetele.Cine doreste poate adauga si putin usturoi si/sau ulei de masline.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise