autor:

Cocktail of Senses

» » Paste si pizza

Spaghetti aglio olio, peperoncino e mozzarella

Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 23 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 23 martie 2014

Ingrediente
- 1 pachet spaghetti de buna calitate, - 1 cutie mica bulgarasi mozzarella, - 1 pahar vin alb, - 4 catei de usturoi, - ulei de masline, - peperoncino dupa gust, - o legatura patrunjel, - sare de mare, - piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Asa cum spunea chef Scarlatescu intr-o emisiune culinara, acestea sunt cele mai bune paste de lume, dar si una dintre cele mai vechi retete italienesti. Pe atat de bune, pe atat de simple sunt ingredientele. Am personalizat reteta prin adaugarea de mozzarella.

Mai intai puneti pastele la fiert in mult apa si un varf de sare conform timpului indicat pe ambalaj. Daca le doriti al dente, va sfatuiesc sa le opriti cu 2 minute inainte.

Intr-o tigaie turnati ulei de masline din belsug (cam 8 lunguri mari) si caliti la foc mic cateii de usturoi tocati marunt. Aveti grija sa nu ardeti usturoiul. De fapt, secretul acestei retete consta in modalitatea de preparare si indemanare. Prin urmare aveti mare grija.

Adaugati apoi peperoncino dupa gust, in functie de cat de picante le doriti. Eu am folosit o jumatate de lingurita si apoi amestecati cu grija.

Adaugati in tigaie pastele scurse, mozzarella si patrunjelul tocat marunt si mai lasati 1-2 minute foc, amestecand din cand in cand. Condimentati cu sare si piper dupa gust.

Va recomand sa serviti pastele alaturi de un pahar de vin alb.

Gasiti mai multe retete aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/

Buon appetito!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti aglio olio, peperoncino e mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste Caccavella umplute

Paste Caccavella umplute

Se pune la fiert 1 l de apa cu un praf de sare iar cand da primul clocot bagam pastele caccavella

0 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
Pizza

Pizza

Mai intai prepari sosul: intr-o craticioara mica se aureste in ulei catelul de usturoi zdrobit, se

4 voturi    0 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marin Dumitru , 03 septembrie 2014

    O nebunie !!! Deja salivez ...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 1 pachet spaghetti de buna calitate
  • - 1 cutie mica bulgarasi mozzarella
  • - 1 pahar vin alb
  • - 4 catei de usturoi
  • - ulei de masline
  • - peperoncino dupa gust
  • - o legatura patrunjel
  • - sare de mare
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de Cocktail of Senses
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Spaghete cu kaizer si legume la cuptor Spaghete cu kaizer si legume la cuptor

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul

1 vot    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Icre de caras