Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2010

Ingrediente
170 gr spaghetti, 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie, 2 fire de ceapa verde, tocate, 2 fire de usturoi verde, tocate, 250 gr ciuperci, feliate, 100 ml vin alb, 500 gr passata, 30 gr amidon alimentar dizolvat in 100 ml apa rece, o mana de patrunjel tocat, 1 lingurita zahar brun, ½ lingurita boia de ardei dulce, ½ lingurita chili, sare de mare si piper negru, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Fierbe pastele in apa cu sare timp de 8-10 minute apoi scurge-le si pastreaza-le la cald.
Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa impreuna cu usturoiul verde.Adauga ciupercile si vinul alb si caleste-le 3-4 minute pana cand incep sa se inmoaie.Amesteca passata cu amidonul dizolvat apoi adauga acest amestec in tigaie si lasa totul la fiarba 10 minute.Adauga apoi patrunjelul tocat si condimentele si amesteca bine.
Toarna sosul preparat peste spaghetti si serveste.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Spaghetti cu peste si ciuperci

Spaghetti cu peste si ciuperci

Pastele se fierb si se scurg de apa si se adauga putin ulei de masline pentru a nu se lipi. Se fierbe

6 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghetti cu ciuperci

Spaghetti cu ciuperci

Spaghetele le-am fiert, sau mai bine spus se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Între

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alex Ion , 10 martie 2015

    Daca e de post de ce pui vin?

  • Fara foto

    Constantin Elena , 10 decembrie 2013

    Magda,rosii pasate conservate.Ele sint intregi,cubulete sau pur si simplu pasate in sucul lor.La conserve,la borcan etc.Poti sa-ti faci si tu in casa,e foarte simplu.si poti sa o folosesti la toate.daca esti interesata de reteta,cauta-ma sint si pe facebook

  • Fara foto

    Constantin Elena , 10 decembrie 2013

    se poate face si o portie!50-60 gr paste de-ale noastre fierte,scurse.3 ciuperci potrivit de mari,curatate,spalate,sotate in 2-3 linguri ulei,se adauga 1/2 cescuta praz tocat sau ceapa rosie,2-3 catei de usturoi,piper,sare dupa gust,o lingurita sos de rosii sau bullion,dupa gust,1/2 cescuta cu zeama de la paste.Se tin 10 min la Capac apoi se combina cu pastele tinute la cald.In 20 min.e gata si cu vasele spalate si aranjate.

    • Fara foto

      Magda Rusu , 18 noiembrie 2013

      explica ce-i aia passata,ca multi nu stiu,ca nu-I o denumire din bucataria romaneasca

    • Ardelean_Nicoleta Luminita

      Ardelean_Nicoleta Luminita (Maestru bucatar) , 18 noiembrie 2013

      o bunatate!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Super !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Foarte bun!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      O bunatate!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Arata foarte bine spagettele tale cu ciuperci.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 170 gr spaghetti
  • 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 2 fire de ceapa verde
  • tocate
  • 2 fire de usturoi verde
  • tocate
  • 250 gr ciuperci
  • feliate
  • 100 ml vin alb
  • 500 gr passata
  • 30 gr amidon alimentar dizolvat in 100 ml apa rece
  • o mana de patrunjel tocat
  • 1 lingurita zahar brun
  • ½ lingurita boia de ardei dulce
  • ½ lingurita chili
  • sare de mare si piper negru
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Ardelean_Nicoleta Luminita (Maestru bucatar)

o bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Piure de conopida cu spanac si sos de tomate