autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac cu chiftelute

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 mai 2010

Ingrediente
700 g carne tocata amestec, 500 g spanac fiert, 500 ml lapte, 1 usturoi intreg, 2 oua, 1 cartof, 1 felie paine mai uscata, 2-3 linguri smantana, marar verde, patrunjel verde, sare, piper, chilli, 1 lingura faina, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se macina inca o data.
1/2 usturoi, cartoful se curata si se taie marunt ( se macina)
Felia de paine sa inmoaie in apa , apoi se stoarce si se macina si ea impreuna cu verdeturile.
Amestecam bine carnea cu usturoiul, cartoful, painea, verdeturile, ouale, sare .chilli si piper , apoi amestecam bine compozitia.
Lasam 15 minute, deoparte, sa se intrepatrunda aromele.
Formam chiftelutele, le dam forma plata cu palmele unse cu putin ulei apoi le coacem pe grill fara ulei.
Spanacul fiert il dam prin blender impreuna cu celelalt usturoi ramas, apoi il punem intr-o cratita in care am incalzit 2 linguri ulei. Adaugam laptele, sare si piper si lasam sa dea 2-3 clocote.
Faina o amestecam cu smantana si cateva linguri cu apa rece pina se formeaza un sos fin fara cocoloase pe care il rasturnam peste spanac. Lasam sa fiarba 2-3 minute dupa care se poate stinge focul sub spanac.
Servim spanacul cu chiftelutele coapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi

Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi

Cartofii se pun la fiert in apa sarata. Se decojesc cartofii dupa ce s-au fiert si i-am dat sub

5 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Spanac fiert in lapte cu chiftelute umplute cu cascaval

Spanac fiert in lapte cu chiftelute umplute cu cascaval

Spanacul daca este crud , se curata de codite si se spala bine apoi se opareste 2-3 minute in apa

5 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Diana (Chef de cuisine):

    adevarul e ca nu ma asteptam sa iasa chiar asa de bun,imi place mult reteta si cred ca o sa o mai pregatesc.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit chiftelute cu spanac dupa reteta lui Sidy si au iesit foarte bune. Eu am adaugat si putin iaurt la spanac, deoarece imi place sa fie mai acrisor.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Asa am spus si eu Mira. La inceput... Multumesc de comentariu.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    In chiftelute se poate pune cartoful ras.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Foarte bun!i-mi place combinatia

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Imi place combinatia de spanac cu chiftele.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Imi place,o sa incerc si eu reteta ta ,o sa pun lapte la spanac,am auzit ca este tare bun.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Delicios si aspectuos!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Arata tare bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Tare buna mai este mancarica ta...

    • Fara foto

      licu pop , 18 mai 2010

      Eeee da imi place sunt fan spanac.La cat mananc (daca ar fi dupa desene animate) as avea muschii cat...Swartenegger.Deci nota maxima!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne tocata amestec
  • 500 g spanac fiert
  • 500 ml lapte
  • 1 usturoi intreg
  • 2 oua
  • 1 cartof
  • 1 felie paine mai uscata
  • 2-3 linguri smantana
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • chilli
  • 1 lingura faina
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Asa am spus si eu Mira. La inceput... Multumesc de comentariu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de legume