autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac cu rasol de pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Ingrediente
1 kg spanac, 700-800 g carne de pui (piept, ciocanele, pulpe, aripi), 4 linguri faina, 300 ml lapte, 1 cub concentrat de pui, 5 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 cartof, 1 ardei gras, 1 morcov, 1 patrunjel, 50 g telina, 20 g dovlecel, 1-2 lingurite zahar, 5-6 linguri ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

18 voturi

Mod de preparare

Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece cu putina sare si o lingurita de zahar puneti la fiert la foc mic carnea de pui. Cand clocoteste luati spuma, adaugati morcovul, patrunjelul, dovlecelul, telina si ceapa iar dupa 15 minute adaugati cartoful curatat si mai lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 15-20 minute.
Spanacul se alege, se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert ibtr-un litru de apa cu putina sare. Se lasa la fiert cam 10 minute, la foc mic, se strecoara si se toaca marunt. Cine vrea il poate mixa.
Intr-o craticioara puneti la fiert laptele cu concentratul si zahar. In alta cratita puneti uleiul, faina, amestecati bine cu telul para si puneti-o pe foc. Dupa 15 secunde turnati laptele clocotit si aproximativ 400 ml zeama clocotita in care a fiert carnea, amestecand cu telul. Daca se ingroasa prea tare de la inceput, mai puneti putin lapte rece sau supa si lasati sa fiarba vreo 4-5 minute amestecand cu telul. Adaugati apoi spanacul tocat, usturoiul feliat si dregeti gustul de sare, piper.
Puneti pe farfurii spanacul, bucati de carne de pui, decorati cu frunze de patrunjel sau fasiute de ardei rosu. Cu ce ramane de le fiert carnea faceti o supa cu taitei sau cu galuste.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu rasol de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute cu quinoa

Gulii umplute cu quinoa

Spălaţi şi curăţaţi guliile, apoi le puneţi în apă cu sare la fiert pentru 15 minute.

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spetzofai

Spetzofai

Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se feliază.Se

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Imi place foarte mult,ador spanacul !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Foarte gustos si sanatos

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      Multumesc mult de tot.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Delicios.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc. Noua ne place foarte mult spanacul. Avem din belsug in curte.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      O reteta usoara si cred eu...gustoasa.Doar ca la mine nu mananca nimeni spanac.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      O mancare usoara,gustoasa si sanatoasa...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      O mancare gustoasa si sanatoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 700-800 g carne de pui (piept
  • ciocanele
  • pulpe
  • aripi)
  • 4 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 1 cub concentrat de pui
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 50 g telina
  • 20 g dovlecel
  • 1-2 lingurite zahar
  • 5-6 linguri ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult,ador spanacul !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de cartofi