Daca folosim spanac proaspat timpul de preparare creste cu circa 15 minute, timp care este necesar sa oparim spanacul in apa cu sare (cel congelat fiind deja oparit). Spanacul oparit sau decongelat, il punem intr-o strecuratoare sa se scurga de apa. Curatam ceapa si usturoiul de coji.
Tocam ceapa cit mai marunt posibil si taiem usturoiul in feliute subtiri. Punem 50 de ml de ulei intr-o cratita la incins.Cind uleiul este incins, punem ceapa la calit si o lasam sa se friga,la foc potrivit, pina devine sticloasa, dupa care adaugam usturoiul si mai lasam la fript pina incepe sa se rumeneasca ceapa. Adaugam spanacul,amestecam bine si lasam sa se caleasca pentru circa 1-2 minute(ca sa prinda aroma usturoiului).Intre timpintr-un castron, punem faina peste care punem smantana sau iaurtul, amestecam bine sa nu fie cocoloase, adaugam laptele si amestecam bine in continuare, pina cind devine o compozitie omogena. Adaugam laptele cu faina si smantana peste spanacul calit, amestecam bine, potrivim de sare, acoperim cu un capac si lasam la fiert, la foc mic, pentru circa 20-25 de minute (mestecind di cind in cind,pentru a nu se prinde de fund). Intre timp, intr-o tigaie, punem uleiul ramas la incins si facem ochiurile de oua. Se serveste cald.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii