autor:

Dan65

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2012

Ingrediente
Pentru 4 portii: -2 kg spanac proaspat (sau 1 kg spanac congelat). -500 ml lapte dulce. -200 ml smantana acrisoara sau iaurt. -1 lingura de faina. -100 ml ulei. -1 ceapa mica. -4-5 catei de usturoi. -4 sau 8 oua. -Sare.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

57 voturi

Mod de preparare

Daca folosim spanac proaspat timpul de preparare creste cu circa 15 minute, timp care este necesar sa oparim spanacul in apa cu sare (cel congelat fiind deja oparit). Spanacul oparit sau decongelat, il punem intr-o strecuratoare sa se scurga de apa. Curatam ceapa si usturoiul de coji.

Tocam ceapa cit mai marunt posibil si taiem usturoiul in feliute subtiri. Punem 50 de ml de ulei intr-o cratita la incins.Cind uleiul este incins, punem ceapa la calit si o lasam sa se friga,la foc potrivit, pina devine sticloasa, dupa care adaugam usturoiul si mai lasam la fript pina incepe sa se rumeneasca ceapa. Adaugam spanacul,amestecam bine si lasam sa se caleasca pentru circa 1-2 minute(ca sa prinda aroma usturoiului).Intre timpintr-un castron, punem faina peste care punem smantana sau iaurtul, amestecam bine sa nu fie cocoloase, adaugam laptele si amestecam bine in continuare, pina cind devine o compozitie omogena. Adaugam laptele cu faina si smantana peste spanacul calit, amestecam bine, potrivim de sare, acoperim cu un capac si lasam la fiert, la foc mic, pentru circa 20-25 de minute (mestecind di cind in cind,pentru a nu se prinde de fund). Intre timp, intr-o tigaie, punem uleiul ramas la incins si facem ochiurile de oua. Se serveste cald.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac scazut cu lapte si ochi de ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
FASOLE FRECATA

FASOLE FRECATA

Fasolea se curata de impuritati, se spala, se pune la fiert in apa rece. Se da in clocot, se arunca

9 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu legume la cuptorul cu halogen

Pui cu legume la cuptorul cu halogen

De data aceasta am facut puiul intreg, cu garnitura de cartofi si dovlecei. Usor de facut, sanatos,

5 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    marian , 01 iunie 2017

    Bun gust, am mai adaugat 10 frunze de salata verde la 1kg de spanac proaspat. Un gust deosebit. Pofta buna

  • Fara foto

    tzvi , 04 mai 2017

    perfect gustos aromat

  • Fara foto

    Maria , 03 martie 2017

    am facut foarte bun !:*

    • Fara foto

      Georgeta tepes , 03 februarie 2017

      Imi place mult

    • Fara foto

      Geo Geoko , 03 mai 2015

      tu esti mai smechera :))))))

    • Fara foto

      Geo Geoko , 03 mai 2015

      ciii weeeeiiii? :))))))

    • Fara foto

      Clau-Dia Zavodu , 02 mai 2015

      S-a acrit toata de am aruncat-o

    • Fara foto

      Clau-Dia Zavodu , 02 mai 2015

      Nu iese buna cu iaurt

    • Fara foto

      Lidia , 02 mai 2015

      Mie nu mi-a placut de loc din cauza iaurtului.A trebuit sa ii arunc ca nu ii placea nimanui.Cu lapte dulce era mai bun.

    • Fara foto

      Iry Iry , 22 octombrie 2014

      f.gustoasa !eu am facut-o doar cu lapte dulce!dar am adaugat si ciupeci din borcan !

    • Fara foto

      Cristian Cimpeanu , 08 aprilie 2014

      f.gustoasa !eu am facut-o doar cu lapte dulce!dar am adaugat si ciupeci din borcan !

    • Fara foto

      Wickie Tickie , 08 aprilie 2014

      cat lapte? cat vrem noi?

    • Fara foto

      Trandafir Matei , 04 aprilie 2014

      sanatos si natural cu oua de casa

    • Fara foto

      Dumitru Corlan , 20 februarie 2014

      f.gustoasa !eu am facut-o doar cu lapte dulce!dar am adaugat si ciupeci din borcan !

    • Fara foto

      Dumitru Corlan , 20 februarie 2014

      f.gustoasa !eu am facut-o doar cu lapte dulce!dar am adaugat si ciupeci din borcan !

    • Fara foto

      Attila Tofalvi , 20 februarie 2014

      O reteta simpla,f.sanatoasa si gustoasa!

    • Fara foto

      Daniel Bunescu , 07 octombrie 2013

      f.gustoasa !eu am facut-o doar cu lapte dulce!dar am adaugat si ciupeci din borcan !

    • Fara foto

      Cristian Negru , 07 octombrie 2013

      Foarte simplu si gustos, chiar imi era dor. Felicitari!

    • Dan65

      Dan65 (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2012

      iam iam bun bun

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2012

      Foarte apetisant!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

57 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: -2 kg spanac proaspat (sau 1 kg spanac congelat). -500 ml lapte dulce. -200 ml smantana acrisoara sau iaurt. -1 lingura de faina. -100 ml ulei. -1 ceapa mica. -4-5 catei de usturoi. -4 sau 8 oua. -Sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

marian

Bun gust, am mai adaugat 10 frunze de salata verde la 1kg de spanac proaspat. Un gust deosebit. Pofta buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ghiveci in straturi