autor:

Mihaela11

» » Aluaturi si Foietaje

"Spanakopita"

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 17 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 17 mai 2013

Ingrediente
Reteta prietenei mele Flori din Italia, http://iulianaflorentina.blogspot.com/2013/04/spanakopita.html, , Avem nevoie de:, •1 pachet foi de placinta (400 g ), •1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac), •ulei de masline virgin, •1 praz mic, •1 ceapa mare, •400 g telemea de oaie, •3 oua, •¼ lingurita de sare, •piper proaspat macinat, •legatura marar, •60 g unt + 50 ml ulei de masline) pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Spalam frunzele de spanac si le oprim cateva minute ,apoi il surgem si il tocam mai marunt.
Taiem prazul si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand sarea.
Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare ,mararul tocat si piperul.
Adaugam spanacul si ceapa cu prazul calite,amestecand bine pa a se omogenizeaza compozitia .

Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava cu dimensiunile de 30/40cm sau cat dimensiune foilor de placinta.
Se pun in tava 6 foi unse intre ele cu amestecul de unt si ulei de masline,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.

Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare amestecul de unt si ulei de masline.
Ultima foaie am uns-o doar cu ulei de masline.
Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat.

Se da 40-45 de minute la cuptorul preinacalzit la 180 °C sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
Telemeaua in Iordania se prepara din lapte proaspat de oaie; se taie in bucati mai mici ( cca 4/8/2 cm) ,se sareaza si se fierbe; se pastreaza in cutii metalice pentru timp mai indelungat si se desareaza inainte de consumare.
In Iordania se foloseste la gatit doar uleiul de masline virgin, nerafinat si are o culoare verde-inchis.
Daca ti-a placut reteta noastra ""Spanakopita"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Spanakopita

Spanakopita

Se pun frunzele de spanac la fiert in apa cu sare. Intre timp se curata ceapa, usturoiul si sa calesc

12 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (specific grecesc)

Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (specific grecesc)

Am gradina plina cu spanac, l-am preparat intr-o multime de feluri si am gasit o noua reteta din

114 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 19 mai 2013

    foarte buna una din mincarurile care mi-au placut mult in Grecia

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Reteta prietenei mele Flori din Italia
  • http://iulianaflorentina.blogspot.com/2013/04/spanakopita.html
  • Avem nevoie de:
  • •1 pachet foi de placinta (400 g )
  • •1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac)
  • •ulei de masline virgin
  • •1 praz mic
  • •1 ceapa mare
  • •400 g telemea de oaie
  • •3 oua
  • •¼ lingurita de sare
  • •piper proaspat macinat
  • •legatura marar
  • •60 g unt + 50 ml ulei de masline) pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

foarte buna una din mincarurile care mi-au placut mult in Grecia

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
TURTE