Spalam frunzele de spanac si le oprim cateva minute ,apoi il surgem si il tocam mai marunt.
Taiem prazul si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand sarea.
Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare ,mararul tocat si piperul.
Adaugam spanacul si ceapa cu prazul calite,amestecand bine pa a se omogenizeaza compozitia .
Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava cu dimensiunile de 30/40cm sau cat dimensiune foilor de placinta.
Se pun in tava 6 foi unse intre ele cu amestecul de unt si ulei de masline,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.
Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare amestecul de unt si ulei de masline.
Ultima foaie am uns-o doar cu ulei de masline.
Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat.
Se da 40-45 de minute la cuptorul preinacalzit la 180 °C sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
Telemeaua in Iordania se prepara din lapte proaspat de oaie; se taie in bucati mai mici ( cca 4/8/2 cm) ,se sareaza si se fierbe; se pastreaza in cutii metalice pentru timp mai indelungat si se desareaza inainte de consumare.
In Iordania se foloseste la gatit doar uleiul de masline virgin, nerafinat si are o culoare verde-inchis.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii