autor:

alin

» » Mancaruri cu carne

Specialitate de pui cu orez salbatic

Autor: alin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2012

Ingrediente
3 gr piper negru, 100 gr piept de pui, 10 ml ulei de masline, 5 gr sare de mare, 100 gr ciuperci champignon, 150 gr smantana dulce, 30 ml coniac, 100 gr orez salbatic

Dificultate: Medie Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune o olicica la fiert cu sare si un pic de ulei de masline si orezul salbatic cca.15 min.Se strecoara orezul lasand la scurs foarte bine,dupa care se pune intr-o forma in mijlocul farfuriei!

Intr-o tigaie bine incinsa se pune ulei de masline si pieptul de pui taiat cubulete. Se caleste puiul pana prinde o culoare aurie,dupa care se adauga ciupercile taiate felii. Dupa ce se calesc toate ff bine,se adauga prin flambare coniacul. Lasati sa arda alcoolul bine, dupa care adaugati smantana si asezonati cu sare si piper.Se lasa la flacara mare pana cand se omogenizeaza sosul cald de smantana, toate impreuna intr-un buchet de arome fin! Se aranjeaza de jur imprejurul orezului, presarand patrunjel sau marar, dupa cum va pofteste inima!

Merge foarte bine cu o salata de sfecla rosie!!!!!

Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Specialitate de pui cu orez salbatic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Presupun ca va veti speria initial de numarul ingredientelor. Va rog sa ma credeti, doar numarul

80 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
ciolan cu fasole

ciolan cu fasole

- fasolea boabe se pune la inmuiat in apa cu o seara inainte de a se pregati mincarea - a doua zi

17 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    O reteta destul de rapida si buna!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Delicios; ma inscriu pentru o portie!*****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    ce bun!

Dificultate

Medie

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 gr piper negru
  • 100 gr piept de pui
  • 10 ml ulei de masline
  • 5 gr sare de mare
  • 100 gr ciuperci champignon
  • 150 gr smantana dulce
  • 30 ml coniac
  • 100 gr orez salbatic

Raporteaza reteta

Retete
de alin
Salata decor

Salata decor

-Se toaca marunt varza alba,varza rosie,se asezoneaza cu sare,piper.Se adauga uleiul de masline,otet

3 voturi    2 comentarii
10 min
Salate de legume
Aperitiv mixt

Aperitiv mixt

Se taie sunculita si pastrama la aproximativ 0,5 cm grosime,iar cascavalul ,pe lung,fidelute.Se taie

3 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Salata de pui

Salata de pui

Salata verde,castravetii,rosiile si ceapa taiate jouliene,asezonate cu uleiul de masline,sare si

9 voturi    1 comentariu
15 min
Salate cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O reteta destul de rapida si buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Tochitura ca la Focsani