autor:

Dan65

» » Mancaruri cu carne

Spezzatino (Tocanita) siciliana pe pat de orez.

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Ingrediente
Pentru 6 portii: -800 g carne de porc, mai slaba sau de vita. -50 ml ulei de masline. -25 g unt. -1 ceapa mare. -3-4 catei de usturoi. -2 ardei grasi mari sau 3 mai mici. -400 g rosii. -100 g masline negre fara simburi. -2 foi de dafin. -Citeva frunze de patrunjel verde. -Coaja de lamiie. -2 pahare de vin alb sec. -200 g orez.Sare si piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie carnea in bucati mai marisoare, se pune la rumenit, la foc mare, in uleiul incins si untul topit (se pune si unt pentru a scoate mai bine in evidenta toate gusturile ingredientelor). Intre timp curatam legumele de coji, cotoare si seminte.Tocam ceapa si patrunjelul marunt, pisam usturoiul cu un pic de sare mare, taiem ardeiul in fisii si rosiile in feliute. Cind carnea incepe sa se rumeneasca, lasam focul potrivit, adaugam peste, ceapa tocata, usturoiul pisat, ardeii taiati, 2 bucati de coaja de lamiie tocate marunt, un praf de sare, amestecam bine si lasam sa se caleasca pentru circa 5 minute, dupa care stingem cu cele 2 pahare de vin. Lasam sa fiarba circa 15 minute si adaugam rosiile feliate si maslinele cu foile de dafin, punem peste 1/2 litri de apa fierbinte sau supa de legume (fara legume), acoperim cu un capac si lasam focul mai mic si lasam sa fiarba circa 45 de minute sau cit este nevoie sa fiarba carnea. Cind carnea este fiarta, adaugam patrunjelul tocat marunt, potrivim de sare si piper, amestecam bine si mai lasam sa dea un clocot, dupa care mincarea este gata. Tot acest timp amestecam din cind in cind, pentru a nu se prinde de fundul cratitei si daca este nevoie mai adaugam apa fierbinte sau supa. In timp ce fierbe tocanita, punem orezul la fiert in multa apa cu sare sau o lingurita de Vegeta si il lasam sa fiarba la foc potrivit circa 8-10 minute, sa ramina "al dente", adica putin tare. Dupa care il golim intr-o strecuratoare si il trecem pe sub un jet de apa rece, pentru a indeparta amidonul si a nu fi lipicios. Cind servim mincarea, facem un pat de orez fiert pe farfurie si punem peste bucatile de carne si sosul de la tocanita. Se serveste cu un bun pahar de vin rosu sec sau demisec. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spezzatino (Tocanita) siciliana pe pat de orez." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Imbietoare tocanita !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 6 portii: -800 g carne de porc
  • mai slaba sau de vita. -50 ml ulei de masline. -25 g unt. -1 ceapa mare. -3-4 catei de usturoi. -2 ardei grasi mari sau 3 mai mici. -400 g rosii. -100 g masline negre fara simburi. -2 foi de dafin. -Citeva frunze de patrunjel verde. -Coaja de lamiie. -2 pahare de vin alb sec. -200 g orez.Sare si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

8 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Imbietoare tocanita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Iepure cu usturoi