autor:

Dan65

» » Mancaruri cu carne

Spezzatino (Tocanita) siciliana pe pat de orez.

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Ingrediente
Pentru 6 portii: -800 g carne de porc, mai slaba sau de vita. -50 ml ulei de masline. -25 g unt. -1 ceapa mare. -3-4 catei de usturoi. -2 ardei grasi mari sau 3 mai mici. -400 g rosii. -100 g masline negre fara simburi. -2 foi de dafin. -Citeva frunze de patrunjel verde. -Coaja de lamiie. -2 pahare de vin alb sec. -200 g orez.Sare si piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie carnea in bucati mai marisoare, se pune la rumenit, la foc mare, in uleiul incins si untul topit (se pune si unt pentru a scoate mai bine in evidenta toate gusturile ingredientelor). Intre timp curatam legumele de coji, cotoare si seminte.Tocam ceapa si patrunjelul marunt, pisam usturoiul cu un pic de sare mare, taiem ardeiul in fisii si rosiile in feliute. Cind carnea incepe sa se rumeneasca, lasam focul potrivit, adaugam peste, ceapa tocata, usturoiul pisat, ardeii taiati, 2 bucati de coaja de lamiie tocate marunt, un praf de sare, amestecam bine si lasam sa se caleasca pentru circa 5 minute, dupa care stingem cu cele 2 pahare de vin. Lasam sa fiarba circa 15 minute si adaugam rosiile feliate si maslinele cu foile de dafin, punem peste 1/2 litri de apa fierbinte sau supa de legume (fara legume), acoperim cu un capac si lasam focul mai mic si lasam sa fiarba circa 45 de minute sau cit este nevoie sa fiarba carnea. Cind carnea este fiarta, adaugam patrunjelul tocat marunt, potrivim de sare si piper, amestecam bine si mai lasam sa dea un clocot, dupa care mincarea este gata. Tot acest timp amestecam din cind in cind, pentru a nu se prinde de fundul cratitei si daca este nevoie mai adaugam apa fierbinte sau supa. In timp ce fierbe tocanita, punem orezul la fiert in multa apa cu sare sau o lingurita de Vegeta si il lasam sa fiarba la foc potrivit circa 8-10 minute, sa ramina "al dente", adica putin tare. Dupa care il golim intr-o strecuratoare si il trecem pe sub un jet de apa rece, pentru a indeparta amidonul si a nu fi lipicios. Cind servim mincarea, facem un pat de orez fiert pe farfurie si punem peste bucatile de carne si sosul de la tocanita. Se serveste cu un bun pahar de vin rosu sec sau demisec. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spezzatino (Tocanita) siciliana pe pat de orez." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi cu carne tocata si sos de tahini la cuptor

Cartofi cu carne tocata si sos de tahini la cuptor

Tocam carnea impreuna cu patrunjelul, ceapa si painea nestoarsa de apa, la care adaugam sare si piper

2 voturi    3 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu apa

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Imbietoare tocanita !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 6 portii: -800 g carne de porc
  • mai slaba sau de vita. -50 ml ulei de masline. -25 g unt. -1 ceapa mare. -3-4 catei de usturoi. -2 ardei grasi mari sau 3 mai mici. -400 g rosii. -100 g masline negre fara simburi. -2 foi de dafin. -Citeva frunze de patrunjel verde. -Coaja de lamiie. -2 pahare de vin alb sec. -200 g orez.Sare si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

Floare de colt (Chef de cuisine)

Imbietoare tocanita !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu plante aromatice si lamaie