Spezzatino (Tocanita) siciliana pe pat de orez.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Spezzatino (Tocanita) siciliana pe pat de orez.

Ingrediente

  • Pentru 6 portii: -800 g carne de porc
  • mai slaba sau de vita. -50 ml ulei de masline. -25 g unt. -1 ceapa mare. -3-4 catei de usturoi. -2 ardei grasi mari sau 3 mai mici. -400 g rosii. -100 g masline negre fara simburi. -2 foi de dafin. -Citeva frunze de patrunjel verde. -Coaja de lamiie. -2 pahare de vin alb sec. -200 g orez.Sare si piper.

Mod de preparare

Se taie carnea in bucati mai marisoare, se pune la rumenit, la foc mare, in uleiul incins si untul topit (se pune si unt pentru a scoate mai bine in evidenta toate gusturile ingredientelor). Intre timp curatam legumele de coji, cotoare si seminte.Tocam ceapa si patrunjelul marunt, pisam usturoiul cu un pic de sare mare, taiem ardeiul in fisii si rosiile in feliute. Cind carnea incepe sa se rumeneasca, lasam focul potrivit, adaugam peste, ceapa tocata, usturoiul pisat, ardeii taiati, 2 bucati de coaja de lamiie tocate marunt, un praf de sare, amestecam bine si lasam sa se caleasca pentru circa 5 minute, dupa care stingem cu cele 2 pahare de vin. Lasam sa fiarba circa 15 minute si adaugam rosiile feliate si maslinele cu foile de dafin, punem peste 1/2 litri de apa fierbinte sau supa de legume (fara legume), acoperim cu un capac si lasam focul mai mic si lasam sa fiarba circa 45 de minute sau cit este nevoie sa fiarba carnea. Cind carnea este fiarta, adaugam patrunjelul tocat marunt, potrivim de sare si piper, amestecam bine si mai lasam sa dea un clocot, dupa care mincarea este gata. Tot acest timp amestecam din cind in cind, pentru a nu se prinde de fundul cratitei si daca este nevoie mai adaugam apa fierbinte sau supa. In timp ce fierbe tocanita, punem orezul la fiert in multa apa cu sare sau o lingurita de Vegeta si il lasam sa fiarba la foc potrivit circa 8-10 minute, sa ramina "al dente", adica putin tare. Dupa care il golim intr-o strecuratoare si il trecem pe sub un jet de apa rece, pentru a indeparta amidonul si a nu fi lipicios. Cind servim mincarea, facem un pat de orez fiert pe farfurie si punem peste bucatile de carne si sosul de la tocanita. Se serveste cu un bun pahar de vin rosu sec sau demisec. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor