autor:

» » Aluaturi si Foietaje

SPIRALE

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Faina - 500g, Unt sau margarina - 250g, Lapte - 100ml, Smantana - 50g, Oua - 4, Chimen - 25g, Bicarbonat - 10g, Sare - 25g

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Faina se cerne pe o planseta, se face loc la mijloc in care se pun 3 oua, laptele, smantana, sarea, bicarbonatul si untul sau margarina, se framanta totul bine si se lasa aluatul la rece circa o ora. Din aceasta coca se intinde pe planseta o foaia groasa de jumatate de cm, se unge cu ou batut si se taie in fasii de 1 cm, 1,5 cm, circa 10-12 cm lungime, se presara cu chimen si se rasucesc in forma de spirala. Se aseaza intr-o tava si se coc in cuptor la foc potrivit.

Chimenul poate fi inlocuit cu susan sau mac.
Daca ti-a placut reteta noastra "SPIRALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Spirale de biscuiti cu banane

Spirale de biscuiti cu banane

Pentru blat biscuitii se sfarama fin, apa, zaharul, untul si cacao se fierb intr-un ibric, la foc

29 voturi    9 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Spirale cu ciocolata

Spirale cu ciocolata

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o

7 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Faina - 500g
  • Unt sau margarina - 250g
  • Lapte - 100ml
  • Smantana - 50g
  • Oua - 4
  • Chimen - 25g
  • Bicarbonat - 10g
  • Sare - 25g

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

8 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Chec