Steak de miel carbonara

Carnea de miel se alege si se spala.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Steak de miel carbonara

Ingrediente

  • Ingrediente pentru10 portii
  • 1,5 kg carne de miel pentru tocat
  • 100 gr ceapa verde
  • 100 gr usturoi verde
  • 1 lingurita menta verde tocata
  • sare
  • piper
  • chimen macinat
  • patrunjel verde
  • 1,5 kg tagliatelle
  • 250 gr unt
  • 50 gr bacon afumat
  • 100 gr smantana de gatit
  • 1 lingura faina
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper alb
  • nucsoara macinata
  • 50 de bucati sparanghel
  • pate de ciuperci de padure

Mod de preparare

Carnea de miel se alege si se spala, apoi se toaca fin impreuna cu ceapa, usturoiul, menta si patrunjelul. Se condimenteaza. Se imparte in 10 portii si se modeleaza in forme ovale.

Tagliatelele se fierb in apa cu sare.

Sosul se face din 150 grame de unt, in care se prajeste baconul taia cuburi. Cand s-a rumenit baconul, se adauga faina, apoi vinul alb si apoi smantana si se lasa sa fiarba. Se lasa sa se ingroase si se condimenteaza.

Sparanghelul se opareste si apoi se trage in restul de unt si se condimenteaza.

Steakurile de miel tocat se prajesc pe gratar sau pe o tigaie unsa cu ulei.

Servire:

Pe o farfurie adanca, se monteaza tagliatellele, apoi steakul, 5 bucati de sparanghel, peste care se asaza pateul prajit putin in tigaie, apoi se adauga sosul.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor