autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Stiuca Umpluta

Autor: gabi T (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabi T (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Ingrediente
O stiuca - aprox 2 kg, 1 ceapa, 3-4 catei usturoi, 1 conserva de ton maruntit, miezul unei jumatati de franzela, 1 cana cu lapte, 2 oua, piper, sare, marar, patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Stiuca se curata de solzi, fara a se spinteca pentru indepartarea maruntaielor. Cea mai dificila operatiune este indepartarea pielii de pe corp. Pentru ca aceasta sa se faca mai usor, de preferat este ca stiuca sa fie batuta pe toata lungimea cu muchia unui cutit, pe o parte si pe alta.



Se pisca putin pielea de dupa cap si se incepe indepartarea cu degetele bagate intre ea si corpul stiucii. Pe parcurs ce se ajunge la aripioare, se desfac de carne cu un cutit (eu le las pe corpul stiucii, altii le indeparteaza). Aproape de coada se taie de jur imprejur, ramanand doar pielea si coada. In acest moment se eviscereaza si se curata; cu un cutit se indeparteaza carnea de pe corp, sira spinarii (vor mai ramane ceva oase mici, insa se vor toca odata cu carnea).

Se arunca sira spinarii pastrandu-se insa capul stiucii.



Carnea rezultata se toaca impreuna cu ceapa, cateii de usturoi. Se adauga miezul de paine, ouale, sare si piper dupa gust, marar si patrunjel tocat marunt si se amesteca.

Inervine iarasi partea delicata, cea de umplere a pielii cu acest amestec. Se umple cu o lingura, presandu-se cu mana de-a lungul corpului. Cand este aproape umpluta, se aseaza pe burta, intr-o tava,care a fost unsa in prealabil cu unt sau pe o foaie de copt. Eu prefer intr-o tava unsa cu unt. Dupa aproximativ 20 minute, adaug putina apa cu piper si sare in tava cu care, din cand in cand, pe parcursul a 60 min. voi stropi pestele.

Daca mai ramane umplutura, se pot face chiftelute care prajite in ulei sunt gustoase si veti putea face o prezentare mai apreciata a stiucii pe platoul de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca Umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Stiuca umpluta

Stiuca umpluta

Se curata stiuca de solzi,.i se scot intestinele si urechile apoi ajutandu-ne de lama unui cutit

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Stiuca umpluta cu chiftelute

Stiuca umpluta cu chiftelute

Se curata stiucile de solzi, se deschid putin pana aproape de burta, si se incearca eviscerarea usor

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabryell Tuchendrea , 03 decembrie 2014

    E mai sofisticat insa este o mancare usoara...!!!

  • Fara foto

    Stefana Tudose Ivanovic , 29 noiembrie 2014

    se facea mereu la noi acasa! buna!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • O stiuca - aprox 2 kg
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 conserva de ton maruntit
  • miezul unei jumatati de franzela
  • 1 cana cu lapte
  • 2 oua
  • piper
  • sare
  • marar
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de gabi T
Stiuca umpluta cu chiftelute

Stiuca umpluta cu chiftelute

Se curata stiucile de solzi, se deschid putin pana aproape de burta, si se incearca eviscerarea usor

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si dulceata de ceapa

Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si dulceata de ceapa

Pulpa de curcan este pregatita in prealabil cu cateva ore inainte. Eu am pus-o de cu seara. Se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata se spala si lasa cu tot cu piele. Se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se aseaza

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
File de pangasius in hartie pergament